Asunnon muutostyöt

 Asunnon muutostyöt

Tällä hetkellä asunnot eivät kuulemma mene kaupaksi, koska nykytilanne on epävarma. Ei uskalleta tehdä ostopäätöstä. Sama oli korona-aikana. Meille kävi silloin tuuri, että löysimme ostajan Valencian kerrostaloasunnolle juuri 2019 puolella. Kaupat kuitenkin siirtyivät koronan takia kevääseen 2020, koska notariaattitoimistot olivat suljettu epidemian takia.

Kirjoitin aikaisemmin, kuinka päädyimme ostamaan asuntomme Torreviejasta ja olimme vakuuttuneet, että asunnossa ei tarvitse tehdä mitään korjauksia. Kerroin, että asuntomme sijoittuu siihen hintahaarukkaan, jossa oletusarvo on, että talo hyvin tehty, eikä kosteusongelmia pitäisi olla. Olimme käyttäneet kosteusmittaria ja tarkastaneet, että asunto on todellakin siinä kunnossa, kuin luvattiin. Ikävä kyllä emme tehneet mittauksia alakerran komeroissa, jotka sijaitsivat ulkoportaiden alla, emmekä huoneen perimmäisessä kulmassa. Ihmettelin kylläkin, että miksi tapetoida komerot, mutta en ajatellut asiaa sen enempää, vaikka en ollut aikaisemmin nähnyt tapetteja espanjalaisissa kodeissa. Syy selvisi, kun palasimme kesän jälkeen asuntoomme. Entiset omistajat olivat yrittäneet peittää kosteusvauriot. Hyvin korjattavissa olevat reiät ulkoseinissä olisi ollut helppo korjata, eikä peitellä ongelmaa. Onneksi rakennusmies, suomalainen, tuli ja korjasi vauriot parissa tunnissa ja antoi neuvon, ettei koskaan saa laittaa tapetteja ulkoseinien sisäpuolelle. Olin niin vihainen, että revin kaikki tapetit kaappien seinistä, mitä löysin ja maalasin uuden maalipinnan.

Parveke

Halusimme pienen parvekkeen talomme isojen ikkunoiden eteen, jotta pääsisimme ulkoilmaan ihailemaan upeata näköalaa suolajärvelle, joka vaihtaa väriä sään mukaan. Näkymä muistuttaa meitä Lanzarotesta, jossa istuimme ulkoterassilla ja katsoimme merelle, jossa näkyivät vastapäisen saaren Fuerteventuran valot. Samoin täällä näkyvät asutusalueiden valot järven toiselta puolelta pitkänä valomerenä ja keskellä järveä kulkee ajotie, jota pitkin saattaa nähdä auton liikkuvan. Kaukaa katsottuna näyttää siltä kuin moottorivene kulkisi järven poikki…. ja eikä tässä vielä kaikki, vaan kaiken kruunaa upea vuoristonäkymä taustalla. Pidän vuoristomaisemasta ja haluan liikkua vuoristossa. Vuoret herättävät kunnioitusta ja niillä on haastava liikkua. Päinvastoin kun Valenciassa, jossa oli erittäin tasaista, paitsi El Puigissa, missä asuimme. Talomme sijaitsi sen toisen suuren kukkulan rinteessä, jossa käytiin kuuluisa taistelu katalaanien johdolla maureja vastaan. Serran vuoristo totta kai näkyy kaupungin takana, mutta alhaalla oli hyvinkin tasaista.

Meitä neuvottiin, että rakentakaa parveke kaikessa rauhassa, keneltäkään lupaa kysymättä. Jos ns. käry käy, niin sakot muutamia satasia. Jos taas haette lupia naapureilta, niin voi käydä, ettei lupaa tule ja parveke jää rakentamatta, puhumattakaan, jos anoo kaupungilta rakennuslupaa. Aikaisemmin oli kuulemma käytäntö, että jos teit jonkun muutoksen julkisivuun, niin 5 vuoden jälkeen siihen ei enää puututtu, jollei ollut puututtu aikaisemmin. Nykyään käytäntö tiukempi ja luvattomista muutoksista voi tulla kunnon seuraamukset, ei pelkät sakot. Lopulta päätimme, että emme rakenna parveketta, koska sisältä päin oli jo riittävät näköalat. Siirtyminen ulkotilaan ei toisi mitään lisäarvoa, sitä vastoin tulisi olo, että ollaan kaikkien katseiden alla. Pieni yksityisyys on hyvä asia.

Uima-altaan kate

Päätimme hankkia kunnollisen katetun suojan uima-altaamme päälle. Täällä Torreviejassa ei ole ollut ongelmia altaan likaantumisen kanssa, kuten Valenciassa, jossa muurien seinistä mureni massaa. Haluamme suojan, jotta voimme hieman lämmittää allasta ja turvallisuudenkin takia. Allas niin lähellä kulkutietä, että voi epähuomiossa pudota altaaseen. Käyn päivittäin uimassa altaassa, enkä halua, että lämpötila nousee yli 20 astetta, 16–18 astetta sopii minulle.

Kysyimme usealta yritykseltä, mutta vain osa vastasi. Päädyimme yritykseen, joka tekee suojakuvun mittojen mukaan. Suojassa on huomioitu vastavirtalaitteemme, joten allassuoja ei saa olla liian matala ja altaanpuhdistajien helppo toimia. Suoja koostuu kolmesta kuvun osasta, jotka liikkuvat limittäin. Olisimme halunneet suojan jo jouluksi, mutta juhlapyhien vuoksi saamme sen vasta joulun jälkeen. Minua se ei haittaa, että altaan vesi on viileää, sillä teen päivittäin oman lihaskunto-ohjelman altaassa, mutta totta kai vastavirtalaite tuo siihen lisää tehoa. Juoksuvyön käyttö helpottaa hyvän asennon ylläpitämistä, sillä selkä pitää olla riittävän suorana. Vesijuoksussa ei ole tarkoitus hypätä mäkeä. Toinen asia, jota suosittelen, on käteen laitettavat vastushanskat tai -levyt, jotka tuovat vastusta, mutta myös samalla edesauttavat liikkeen suorittamista.

Hyvä kohde urakoitsijalle tai tee-se-itse- kaverille

Naapurissa on talo myytävänä. Upea näköala järvelle ja arvostettu asuinlähiö. Asunto vaan vaatii kunnon remontin. Pari viikkoa sitten se käytiin tyhjentämässä romuista ja huonekaluista. Olen ollut yhteydessä kiinteistövälittäjään ja kysynyt hintaa, mutta vastaus oli, ettei vielä ole myynnissä. Myynti-ilmoitus ollut talon portissa kesästä lähtien. Kysyin hintaa, mutta sekään ei ollut tiedossa. Pyysin ottamaan yhteyttä, kun talo tulee myyntiin. Ei kyllä mitenkään pysty ymmärtämään tällaista tapaa toimia. Ilmoitin välittäjälle muutama viikko sitten, että kovan tuulen jälkeen yläkerran ikkunat lennähtäneet auki. Ikkunat näyttävät melko uusilta. Vastasivat, että ok ja kiitos ilmoituksesta, mutta mitään ei ole tehty. Ikkunat edelleen auki.

Talo ei voi paljon maksaa, mutta kun voisi edullisesti remontoida, niin myytäessä saisi varmasti hyvin voittoa. Haluaisin, mutta jos joutuu kaikki palvelut ostamaan ulkopuoliselta, niin hintalappu voi nousta melkoisesti. Näin kävi El Puigissa, lähellä Valenciaa, jossa ostimme remontoitavan kohteen. Käytimme sekä ulkopuolisia että teimme itse niin paljon, kun pystyimme. Tämän takia varmaankin olen kiintynyt taloon, enkä halunnut muuttaa sieltä. Talo on nyt myynnissä kahdella välittäjällä. Molemmille kiinteistövälitysfirmalle olemme kertoneet, että hinta määräytyy maksetusta hinnasta ja maksetuista remonteista. Nykyisellä myyntihinnalla emme tee voittoa, vaan tappiota. Kun remontoit, niin varaudu, että myytäessä et välttämättä saa rahojasi takaisin tehdyistä remonteista.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *