Asunnonvaltaajat osa 2

Naapurusto oli jo siinä uskossa, että asunnonvaltaajista vihdoin päästiin eroon, koska olivat viikko sitten tyhjentäneet asunnon ja koko porukka lähtenyt autolla pois. Tämän jälkeen ollut hiljaista. Tällä alueella on harvinaista, että asuntoja vallataan.

Myönnämme, että kaksi lukkoa olemme itse laittaneet vallatun talon porttiin, joista viimeisin oli murrettu viime yönä. Lukko oli poikkaistu voimapihdeillä, vain kettinki oli jätetty porttiin roikkumaan. Otin kettinkin itselleni talteen. Tilalle oli laitettu uusi lukko. Ihmettelin, että mikä on homman nimi. Ei kai tässä vaan ole käynyt niin, että yksi naapureista laittaa lukon ja toinen naapuri ottaa sen pois, koska luulee, että se on valtaajien lukko.

Tänään iltapäivällä havahduimme siihen, että vallatun talon ulkopuolelta kuului ihmisten kova äänistä keskustelua. Katsoin parvekkeelta kadulle ja näin kuinka naapurusto oli ajamassa nuoria ihmisia ulos talosta. Osa naapureista oli mennyt taloon sisälle, rikkoivat ovien lasit ja laittoivat ovet lukoilla kiinni. Menin paikalle ja tarjosin meidän kettinkiämme, jonka ottivat mielellään vastaan ja laittoivat sillä ulkoportin kiinni. Jäin juttelemaan naapuruston kanssa ja näin iäkkään rouvan, joka liikkui keppia apuna käyttäen. Minulle kerrottiin, että valtaajat olivat menneet talon takaosan pihan kautta naapurin puolelle ja varastaneet sieltä sähköä, jossa asui kyseinen iäkäs rouva. Rouva oli hämmentynyt ja suruissaan, mutta myös vihainen. Kyllä pisti itsellänikin vihaksi. Luulimme, että valtaajat eivät saaneet mistään sähköä, koska yksi naapureista oli vetänyt johdon irti sähkökaapista ja toinen laittanut kaapin oven lukolla kiinni, ei siis Iberola, kuten olin aikaisemmin kertonut. Iberolan miehet olivat vain käyneet paikalla toteamassa tilanteen. Kaikki ikkunat olivat olleet suljettuina kadulle päin. Ulkoa päin katsottuna talo oli aivan pimeänä, mutta sisällä talossa valtaajat käyttivät sähköä, naapurin rouvalta varastettua. Tilanne on ollut kaiken kaikkiaan ahdistava. Hyvä asia on, että naapurusto on aktiivinen ja reakoi heti. Poliiseista ei ole ollut mitään apua, kunhan ovat käyneet rupattelemassa portin ulkopuolella.

Viimeksi kun valtaajat olivat talossa, niin yksi heidän kavereista oli mennyt kadulle valokuvaamaan taloja. Näin tapahtuman ja huolestuin. Kysyin itseltäni, että miksi joku toimii noin. Tänään se selvisi. Valokuvaaja itse oli mukana nuorten kanssa, kun yrittivät taas vallata taloa. Valtaajat näköjään valokuvaavat mahdolliset kohteet, jotka vois vallata ja tiedottavat niistä muille. Jotta valtaajat saadaan häädettyä talosta, pitää siitä ilmoittaa poliisille 48 tunnin sisällä.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *