Naapurin koira Q ja murtovarkaat

Suomalainen naapurimme

Elämä Espanjassa muuttui radikaalisesti, kun muutimme espanjalaisesta kylästä kansainväliseen Torreviejaan. Täällä käytän päivittäin englantia, ruotsia tai espanjaa tai kaikkia kieliä samana päivänä! On sosiaalista elämää ja tapahtumia, jos vaan haluaa osallistua. Naapurimme on suomalainen mies Jari, jolta olemme saaneet paljon tietoa ja apua. Kun tulee pulmatilanne, niin soitto Jarille ja saamme apua. Pari viikkoa sitten jäimme ulko-oven taakse, koska avaimet lukkopesässä sisällä. Viesti Jarille ja hän neuvoi kohtuuhintaisen lukkosepän, joka saapui tunnin sisällä. Tästä viisastuneina päätimme naapurimme suosituksesta teettää sähköiset lukot. Lisäksi haluaisimme uusia ulko-ovet siten, että ne avautuvat ulos päin, eikä sisään päin, kuten maassa on tapana. Aina kun avaat oven, niin lika ja vedet tulevat sisälle huoneistoon, eikä eteiseen voi laittaa mattoa.

Naapurin koira Q

Jarilla on upea, nuori koira Q, varsinainen the shäfer. Usein kun menemme takapihalle, niin Q on ulkona ja aloittaa jutustelun kanssamme. Aluksi Q oli epäluuloinen ja katsoi meitä tarkkaavaisesti. Sanoin miehelleni, että tuossa on kyllä sellainen koira, jota lähtisin juoksemaan pakoon, jos olisi vapaana ja tulisi vastaan. Onneksi on aita välissä. Kerran, kun olimme ulkona, teimme Q:n kanssa tuttavuutta ja koira vaistosi, että ollaan kavereita, emme mahdollisia murtovarkaita. Tämän jälkeen olemme saaneet tehdä lähemminkin tuttavuutta ja jopa silittäneet ja annettu muutama herkku. Meidän oma kääpiöpuudelimme on ihmetellyt tilannetta ja haukkunut aidan takana. Kokoero on koirien välillä valtava, joten ymmärrettävää, että pienempää pelottaa. Nykyään Stella on rauhoittunut ja koirat tulleet toisilleen tutuiksi. Q.sta tulisi hyvä bodyguard Stellalle.

Kysyin Jarilta, jos voisimme joskus viedä Q:ta ulos ja saimme suostumuksen. Eilen veimme Q:n ulos koirapuistoon. Kyllä oli valtava ero ulkoiluttaa isoa ja vahvaa susikoiraa, kun kääpiöpuudeliamme Stellaa, jonka voi nostaa kainaloon tarvittaessa. Onneksi Q on koulutettu, koska muuten olisi mahdotonta hallita sitä. Muistan, Turussa Aurajoen rannalla tuli vastaan vanhempi mies ja ulkoilutti rottweileria, jota mies ei hallinnut, vaan meni puun ympäri, kun vastaan tuli toinen koira. Hän ei muuten pystynyt pitämään koiran remmistä kiinni ilman, että olisi mahdollisesti kaatunut tai koira päässyt irti.

Turvajärjestelmä

Naapurillamme on tiukka turvajärjestelmä talossaan. On kamerat ja varoitusäänet sekä vahva vartiokoira Q. Samoin meillä on kamerat ja muurit talon ympärillä. Hankimme kamerat myös sisätiloihin. Jari ehdotti, että tilaisin Amazonilta kätevän kameran, jonka kautta näkisin Stellan liikkeet kännykänin kautta ja voisin puhumalla rauhoitella koiraani. Uusi paikka, joten vie aikaa kotiutua. Jätin Stellan kotiin ja lähdin ulos kulman taakse. Kamera on todella kätevä, koska se pyörii alustallaan, kun liikutat sitä sormella kännykän näytöllä ja näet melkein koko huoneen. Kun puhuin kännykkääni, Stella hiljeni ja kuunteli ihmeissään mistä puhe tuli, kunnes alkoi hulvaton haukunta. Juoksin kotiin ja totesin, että meidän pitää vielä treenata.

Murtovarkaat

Emme laita metallikaihtimia alas yöksi, niin kuin täällä on tapana. Osaksi siksi, että naapurimme vartiokoira Q vahtii yötä päivää ja myös Stella reagoi pieneenkin ääneen ja liikkeeseen. Jokainen, joka menee talomme ohi, saa meiltä kunnon haukut.

Kun olimme vuokralla vuosi sitten Los Altosissa, niin näin murtovarkaat. Yleensä herään aikaisin, mutta eräänä aamuna nousin jo kello neljän maissa. Keitin teetä ja istahdin juomaan olohuoneemme sohvalle. Katselin ulos pihan keskellä olevaa uima-allasta ja sen valoja. Yllättäen pihan toisella puolella käveli ihminen täysin mustiin pukeutuneena ja samanaikaisesti myös meidän asunnon edestä käveli mustiin pukeutunut mies huppu vedettynä kasvojen suojaksi. Kun mies huomasi minut lasioven takana, niin hän pysähtyi ja molemmat miehet lähtivät juoksemaan. Otin haukkuvan koirani syliini ja menin ulos katsomaan. Molemmat miehet seisoivat pihan perällä juttelemassa ja kun näkivät minut ulkona, hyppäsivät aidan yli.

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *