Townhouse myytävänä

Hyvästit pienelle kylälle El Puig De Santa Mariassa, noin 12 km Valenciasta pohjoiseen. Vietimme siellä viikonlopun ja laitoimme talon myyntikuntoon. Kun lähestyimme kylää, niin tunsin suurta ylpeyttä. Kiintymykseni kylää kohtaa johtuu siitä, että ostimme huonokuntoisen talon, jonka laitoimme kuntoon kuitenkin samalla kunnioittaen vanhaa arkkitehtuuria. Ensimmäisen kerran kun astuin taloon sisälle, niin ymmärsin, että talo on vain odottanut omistajia, jotka arvostavat sitä.

Useampi myyjä

Taloa myy kaksi kiinteistövälitysfirmaa. Molemmat ilmoittavat olevansa kansainvälisiä, mutta vain toinen niistä on sitä käytännössä. Välillä huvittaa, kun firmat mainostavat kansainvälisyyttä, mutta käytännössä hädin tuskin osaavat englannin kieltä. Kiinteistövälitysfirmat ovat hyvin erilaisia, joten kannattaa valita aina useampi, koska et voi tietää mikä firma sopii parhaiten juuri sinulle. Välittäjät ovat erilaisia, pitävät ja arvostavat eri asioita kuin mitä myyjä. Ikä ja omat kokemukset myös vaikuttavat siihen, miten välittäjä itse kokee myytävän kohteensa. Olen sitä mieltä, että pitää olla sydän mukana myyntityössä ja kaikki eivät ole hyviä myyjiä. Myönnän, että en ole itse hyvä myyjä, mutta olen hyvä auttamaan ja etsimään tietoa ennen ostopäätöksen tekoa.

Nykyään välittäjiltä vaaditaan myös kiinteistövälittäjän pätevyys ja sen jo näkeekin asuntokaupassa. Taloamme myy nyt firma, johon olin aikaisemmin pari kertaa yhteydessä, mutta en saanut vastausta, kunnes viimein tärppäsi. Heillä ei ole muita kohteita myynnissä paikkakunnalla. El Puig on hieman pienempi, kuin naapurinsa Pucol, joten on ehkä jäänyt varjoon. El Puigissa on kuitenkin parin vuoden sisällä tapahtunut paljon myönteistä, sillä kylästruktuuria on paranneltu. Vanhat rakennukset on remontoitu ja saaneet uuden ulkoasun, samoin puistot ja aukiot. Kylästä on erinomaiset yhteydet mm. Valenciaan ja muualle. Meri ja hiekkarannat lähellä, playa de el puig. Kylän ohi kulkee 16 km pitkä kuntorata, joka lähtee Valenciasta ja päättyy Pucoliin. Kuntoradalla on pyöräilijöille ja juoksijoille omat baanansa, joten Valenciaan voi myös pyöräillä ja pitää muistaa, että kaupungissa on Espanjan yksi parhaimmista pyöräilyverkostoista.

Kiinteistövälitysfirma on arvostettu Valencian alueella ja heidän toimintansa on sen osoittanutkin, sillä he ovat aktiivisia mm.somessa ja tekevät yhteistyötä keskenänsä, eri kaupunkien ja alueiden kesken ja mitä tärkeintä, välittäjämme ymmärtää ja osaa tuoda esille talomme hyvät puolet. Myös toinen firma on tunnettu, varsinkin Costa Blancan eteläisimmillä alueilla, mutta passiivisempi ja menettänyt useamman välittäjän sen jälkeen, kun maahan tuli voimaan välittäjien pakollinen koulutus loppuvuodesta. Tietysti myös Englannin lähtö EU:sta vaikutti täällä työssä käyviin englantilaisiin. Kun epidemia iski, niin ammattitaitoiset välittäjät saivat lähteä ja tilalle palkattiin nuoria välittäjiä, jotka nyt joutuvat hankkimaan koulutuksen, jos haluat jatkaa työssään. Tuntuu kuin koko henkilökunta olisi vaihtunut joissain firmoissa.

Paljon asuntoja tarjolla

Asuntoja tulee myyntiin kuin sieniä sateella. Vanhempi sukupolvi, joka aikoinaan hankki asunnon 90-luvulla, ja englantilaiset, jotka haluavat myydä asuntonsa, lisäävät asuntotarjontaa. Tämä ei kuitenkaan näy asuntojen hinnoittelussa, päinvastoin asuntojen hinnat nousevat. Asuinalueellamme, Torreviejassa, tuntuu kuin hinnat olisivat jopa tuplaantuneet. Naapurissamme on pari huonokuntoista taloa myynnissä, joissa pihat edessä ja takana, mutta molemmat remontin tarpeessa. Myyntihinta lähemmäksi 140 000€. Aikaisemmin samanlainen, mutta kohtalaisessa kunnossa oleva talo maksoi noin 60-80 000€. Katsojia on riittänyt, joten oletan, että ovat pian myyty. Varsinkin eräs arkkitehtitoimisto on ollut kiinnostunut molemmista taloista. Mielestäni erinomainen paikka rakennuttajalle purkaa ja rakentaa uudet talot, vaikkakin ostohinta korkea ainakin toisen talon kohdalla. Pelkkä tontin hinta tuntuu olevan noin 60-70 000€.

https://www.idealista.com/inmueble/99915743/

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *