Flexible living ja seniorit

Tulevaisuus on joustavassa asumisessa ja senioriasumisessa. Maailma muuttuu, sosiaaliset tavat muuttuvat ja uusien palveluiden tarve kasvaa. Yhteisöllisyyden ja yhteenkuuluvuuden tunne kuitenkin elää.

Flex living

Flex Living -brändi tarjoaa laatua asumiseen. Vuokraaminen on joustavaa. Vuokraat niin kauaksi aikaa kun haluat ja ilmoitat vain kahden viikon varoitusajalla, kun päätät muuttaa uuteen paikkaan. Asunnot ovat valmiiksi varustettu mukavuuksilla ja ne ovat työystävällisiä, joissa nopeat Wifi-yhteydet ja hyvät työtilat. Ympärivuorokautinen tukitiimi tarjoaa tukea ja apua. Flex living pyrkii olemaan enemmän kuin vaan yritys, joka vuokraa lyhytaikaisia asuntoja ja siksi tarjoavat huoneita opiskelijoiden lisäksi myös yritysten työntekijöille. Joustava asuminen on paljon edullisempaa kuin majoittuminen hotellissa, loma-asunnossa tai perinteisessä asunnossa, kun huomioidaan yöpymisen keskimääräiset kustannukset, muuttokustannukset ja taloustavaroihin ja huonekaluihin menevät investoinnit. Miten Flex living eroaa Airbnb-vuokra-asunnoista? Ainakin hinnastoltaan, sillä Flexissä hinnat ovat selvästi edullisempia.

HousingAnywhere

Tämä on toinen vastaavanlainen yritys, joka on Euroopan suurin pidempiaikaisen vuokrauksen vuokra-alusta. Yrityksen mottona on myös vuokrauksen helppous. Heidän slogan on “Rent Easy.Live Free”. Tätä alustaa käyttävät pääosin 18-35-vuotiaat työssäkäyvät nuoret ja opiskelijat. Vuokra-aika keskimäärin 3-12 kuukautta. Pääkonttori Rotterdamissa, mutta laajentunut koko Eurooppaan.

Avaimet käteen

Asuntojen tarjonnan puute ei pysty vastaamaan olemassa olevaan ja kasvavaan kysyntään Espanjassa, joten nyt pitää miettiä muita vaihtoehtoja, kuten muun tyyppisten formaattien kehittämistä. Opiskelija-asunnot herättävät nyt uudenlaista kiinnostusta tiettyä profiilia kohtaan, Flex living, joka kattaa uudet yhteisasumismallit, joissa vuokralaisilla on pääsy kaikentyyppisiin palveluihin, tilapäisen ja yleensä lyhyemmän oleskelun aikana. Myös senioriväestölle kyseinen tapa voisi sopia. Espanjassa edelleen ikääntynyt väestö asuu pääosin kotona ja sukulaiset huolehtivat heistä. “Espanjaan lyhyeksi ajaksi tulevien ulkomaalaisten opiskelijoiden määrä on kasvussa ja he tarvitsevat yleensä opiskelija-asuntoa oleskelunsa aikana. Kyseessä on markkinat, jota ei säännöstellä, joten vuokrat voidaan päivittää kuluttajahintaindeksin mukaan”, Susana Rodríguez sanoo. “Yleensä puhumme ihmisistä, jotka haluavat saapua kaupunkiin ja joilla on kaikki asennettuna ja valmiina muuttamaan heti ensimmäisestä päivästä lähtien. He haluavat kaikenlaisia ​​mukavuuksia, palveluita ja ennen kaikkea mielenkiintoisen yhteisön”, kuvailee Federico Bros., M&G:stä.

Niilin jalokivi, senioriasuminen

Ajatus yhteisasumisesta on käynyt mielessäni, kun olen seurannut asuntokauppatarjontaa ja tutustunut suurineliöisiin, vanhempaan asuntokantaan. Espanjan villoissa on usein monta pientä huonetta ja useampi kylpyhuone. Pyörittelin mielessäni ajatusta, että ostaisin ison villan, remontoisin sen ja alkaisin vuokraamaan sitä esim.senioreille. Mielellään villan ympärillä olisi piha-aluetta ja uima-allas. Sijainti lähellä palveluja ja jos mahdollista, niin lähellä sairaalaa tai lääkärikeskusta. Toimisin itse talonmiehenä ja pitäisin piha-alueen kunnossa, siivoaisin yleiset tilat ja mahdollisesti tarjoaisin aamiaisen. Tulevaisuuden kohde. Yhä ikääntyvässä yhteiskunnassa, jossa elinajanodote kasvaa, senioriasuminen lisääntyy. Monet ulkomaalaiset, jotka näkevät eläkeiän lähestyvän, suunnittelevat eläkkeelle jäämistään Espanjaan, sen ilmaston, ruokakulttuurin ja heidän eläkkeidensä tarjoaman vakavaraisuuden vuoksi.

“Maassa oleskelusta ilmoittaminen ja oleskelun rekisteröinti

EU-kansalaisten ei tarvitse toisessa EU-maassa asuessaan hakea oleskeluasiakirjaa ensimmäisten 3 kuukauden aikana. Joissakin maissa voidaan kuitenkin edellyttää, että ilmoitat saapumisestasi maahan.

Kun 3 kuukautta on kulunut, sinua voidaan vaatia rekisteröimään oleskelusi virallisesti (yleensä kunnanvirastossa tai poliisiasemalla), mistä todisteena sinulle annetaan rekisteröintitodistus.

Tätä varten tarvitset voimassa olevan henkilökortin tai passin ja seuraavat asiakirjat:

  • todistus kattavasta sairausvakuutuksesta
  • siitä, että sinulla on jokin riittävä tulolähde etkä tarvitse toimeentulotukea.

Pysyvä oleskelu

Jos olet yhtäjaksoisesti viiden vuoden ajan asunut toisessa EU-maassa laillisesti ja täyttänyt oleskeluoikeudelle asetetut ehdot, saat automaattisesti pysyvän oleskeluoikeuden maassa. Voit siis oleskella maassa niin kauan kuin haluat.

Oleskelu katsotaan yhtäjaksoiseksi seuraavista poissaoloista huolimatta:

  • tilapäinen poissaolo (alle kuusi kuukautta vuodessa)
  • pitempi poissaolo pakollisen asepalveluksen vuoksi
  • yksi kahdentoista kuukauden yhtäjaksoinen poissaolo esimerkiksi raskauden ja synnytyksen, vakavan sairauden, työskentelyn, ammattiopintojen tai työkomennuksen tai muun merkittävän syyn vuoksi.

Voit menettää oikeutesi pysyvään oleskeluun, jos asut maan ulkopuolella yhtäjaksoisesti yli kaksi vuotta”, europa.eu 27.07.2023.

https://europa.eu/youreurope/citizens/residence/residence-rights/pensioners/index_fi.htm


Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *