Vuokrasopimukset

Pitkäaikaiset vuokrasopimukset ovat laskeneet 12% vuodessa ja lyhytkestoiset vuokrasopimuksia tehdään jo 10% kokonaistarjonnasta. “Pysyväksi vuokrattavien asuntojen määrä on jatkanut laskuaan (-1 %), mikä kerää 12 prosentin pudotusta vuositasolla”, EL MUNDOn tutkimuksen mukaan.

“Kausivuokrausten räjähdysmäinen kasvu liittyy suoraan asuntolain voimaantuloon. Omistajia vastaan ​​kohdistettujen rangaistus- ja pakkokeinojen alkaessa monet heistä päättivät viedä kiinteistönsä pois markkinoilta. Lain hyväksymisen jälkeen ei kaukanakaan palattuaan pysyville vuokramarkkinoille, yhä useammat valitsevat kausivuokrauksen, joka, vaikka niillä on selkeät rajoitukset, tarjoaa omistajalle vähemmän jäykän ja täysin laillisen ympäristön”, selittää Francisco Iñareta, Idealistan tiedottaja keskustelussa Actualidad Económican kanssa .

Kausiluonteinen tarjonta on kasvanut eniten Malagassa ja seuraavaksi tulevat Sevilla (93 %), San Sebastián (55 %), Valencia (49 %), Alicante ( 46 %), Barcelona (45 %) ja Bilbao (41 %). Samanaikaisesti pitkäaikaiset vuokrasopimukset jatkavat laskuaan asuntolain hyväksymisen jälkeen. Yhteensä kuudessa maakunnan pääkaupungissa tarjonnan väheneminen on ollut tällä vuosineljänneksellä yli 10 %.

Edellinen kaavio näyttää kausittaiset eli lyhytaikaiset vuokrasopimusten osuuden. Neljännesvuosittainen vaihtelu prosentteina maakuntien pääkaupungeissa.

Edellinen kaavio kertoo vakituisten vuokrasopimusten muutoksen prosentteina maakuntien pääkaupungeissa.

Vuokralaiset remontoivat asuntosi

Miksi asunnon omistaja/omistajat voivat jättää asunnon tyhjäksi useiksi vuosiksi? Sehän on taloudellinen menetys, koska ei talon arvo voi nousta, jos se hylätään. Talossa pitää asua ja sitä pitää hoitaa, jotta arvo ei laske, muuten myy se. Joku sanoo, että odottaa parempia aikoja. Onko sellaisia? Mitä odottaminen maksaa? Tiedän erään kivan asunnon, jonka omistajat ovat myyneet asuntoa useita vuosia. Kävin noin vuosi sitten tutustumassa asuntoon ja totesin, että on viimeinen hetki alkaa kunnostamaan asuntoa. Asunnossa on paljon hyviä puolia, joita ostajat arvostavat. Suosittelin heille vuokralaista, joka oli luotettava ja valmis myös remontoimaan asuntoa. Vastaus oli ei. Kevyt stailaus ei riitä. Muutaman vuoden päästä siitä tulee taloudellinen rasite. Huomaan suhtautuvani asuntoihin, kuin niillä olisi sielu ja koen raskaana, kuinka talo, joka on ollut joskus jonkun koti, hylätään.Vastaavia tarinoita on satoja. Melko pulmallinen tilanne, koska aina parempi vaihtoehto on vaikka vuokrata, kun jättää sen heitteille. Eikö voisi sopia vuokralaisten kanssa, että remontoivat asuntoa ja tämä huomioidaan vuokrassa? Kaikki hyötyvät. Tarkka suunnitelma mitä pitää tehdä ja edetään aikataulun mukaisesti. Jokaisella kyllä pysyy ainakin pensseli kädessä.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *