Important info about renting
Painavaa infoa vuokrauksesta
Annukka Valtanen’s writing on torrevieja.info.
”Today, I have followed one debate where the question was the difference between a long-term and short-term lease. Katia Westerdahl correctly replied that they are not known in Spanish law. Here the law does not know the agreements according to their length, but according to the use of a rented home. There have been several discussions on the same thing. leases for homes for permanent residential use.
Permanent living is when the apartment is a person’s home and is enrolled at the address he rented. Another rental agreement contained in the ordinary rental law is rent for a non-permanent use. Then the tenant is not in the apartment and is not his permanent home, but he may live in another place or another country and use the apartment he has rented, for example, during his holidays during the winter or during his studies or office, but not in his permanent apartment and home.
The length of the lease is irrelevant
Then there are separate tourist homes/holiday homes, which are governed by a different law. The law is in every autonomy and can thus be different, for example, on the Sunshine Coast than in Torrevieja. These homes are marketed online, such as Airbnb or Booking, and on various holiday rental agencies. They must always include the apartment’s holiday home registry number. Again, there are no time limits in the law, but the purpose and marketing channels that define them in that class.
It just seems to be a very persistent misconception that there is a law that would be classified by the time of time, but there is no one, even though you constantly see and hear some ”short-term” or ”long-term” contracts. This does not mean that the lease cannot mention its duration. But the purpose of the use is who determine how to terminate the contract, renew, and pay. Lau is a regular rental law that does not apply to tourist housing and is valid throughout the country. It is a good idea for both the owner and the tenant to be careful at the time of signing the contract that it is done correctly. Unfortunate surprises have happened in half and unlike all that ”thought”. In cases of dispute, the use of the dwelling and not the duration of the contract. It can be expensive for one side or the other if the contract is not made with thought and correctly. It is not advisable to put the signature without understanding the agreement because the fact that you do not understand something does not release the obligation to comply with the law in this case either. ”
Painavaa infoa vuokrauksesta
Annukka Valtasen kirjoitus Torrevieja.info sivulla
”Olen tänään seurannut yhtä keskustelua jossa kysymyksenä oli pitkäaikaisen ja lyhytaikaisen vuokrasopimuksen ero. Katia Westerdahl vastasi oikein, ettei sellaisia tunneta Espanjan laissa. Täällä laki ei tunne sopimuksia niiden pituuden mukaan, vaan vuokrattavan asunnon käytön mukaan. Täälläkin on ollut useampi keskustelu samasta asiasta. On vuokrasopimuksia asunnoille vakituiseen asumiskäyttöön.
Vakituinen asuminen on sitä kun asunto on ihmisen koti ja hän on kirjoilla vuokraamassaan osoitteessa . Toinen tavallisen vuokralain LAU sisältämä vuokrasopimusmuoto on vuokraaminen muuhun kuin vakituiseen asumiskäyttöön. Silloin vuokralainen ei ole asunnossa kirjoilla eikä se ole hänen vakituinen kotinsa, vaan hän saattaa asua toisella paikkakunnalla tai toisessa maassa ja käyttää vuokraamaansa asuntoa esimerkiksi lomillaan tai talvikausina tai opiskeluaikana tai toimistonaan jne, mutta ei vakituisena asuntonaan ja kotinaan.
Vuokrasopimuksen pituudella ei ole merkitystä
Sitten on aivan erikseen turistiasunnot/loma-asunnot, joiden vuokraamista säätelee eri laki. Laki on joka autonomiassa omansa ja voi siten olla erilainen esim. Aurinkorannikolla kuin Torreviejassa. Näitä asuntoja markkinoidaan netissä, esim Airbnb:ssä tai Booking:ssa ja erilaisten lomavuokravälitystoimistojen sivuilla. Niissä on aina oltava asunnon loma-asuntorekisterinumero esillä. Siinäkään laissa ei ole aikarajoja, vaan käyttötarkoitus ja markkinointikanavat jotka määrittelevät niiden kuulumisen tuohon luokkaan.
Tuntuu vain olevan kovin sitkeässä tuo harhaluulo että olisi olemassa joku laki jossa asuntojen vuokraus luokiteltaisiin ajan mukaan, mutta sellaista ei ole olemassa vaikka jatkuvasti näkee ja kuulee joistakin ”lyhytaikaisista” tai ” pitkäaikaisista” sopimuksista. Tämä ei tarkoita etteikö vuokrasopimuksessa voida mainita sen kestoa. Mutta käytön tarkoitus on se joka ratkaisee esimerkiksi miten tapahtuu sopimuksen päättäminen, uusiminen ja maksut. LAU on tavallinen vuokralaki, joka ei koske turistiasuntoja ja on voimassa koko maassa. Niin omistajan kuin vuokralaisen on hyvä olla huolellinen sopimuksen allekirjoitushetkellä että se on oikein tehty. Ikäviä yllätyksiä on tapahtunut puolin ja toisin kun on vain ”luultu” kaikenlaista . Riitatapauksissa ratkaisee asunnon käyttö eikä sopimuksen kesto. Se voi tulla kalliiksi puolelle tai toiselle jos sopimusta ei ole tehty ajatuksella ja oikein. Allekirjoitusta ei kannata laittaa ymmärtämättä sopimusta, koska se, ettei jotain ymmärrä, ei vapauta velvollisuudesta noudattaa lakia tässäkään tapauksessa.”
https://www.facebook.com/groups/119953115022696/user/100005680596815