|

He ottavat talomme maksamatta korvauksia

Lähtiessäni aamulla lenkillä, niin huomasin kadun varrella auton, jonka sivuikkunat olivat rikottu ja verta oli sekä autossa sisällä että ulkopuolella kadulla. Kadun toisella puolella seisovan auton tuulilasi oli yritetty rikkoa. Jatkoin matkaa ja kulman takana näin poliisiauton seisovan kadun varrella. Päätin mennä poliisien luo ilmoittamaan asiasta. Poliisi avasi ikkunan ja kerroin asiani. Olivat kovin ystävällisiä, rauhallisia ja kuittasivat, että viestini vastaanotettu. Toivotin hyvät huomenet ja jatkoin matkaa. Tuli tunne, että poliisit olivat tietoisia asiasta ja ehkä juuri siksi olivat lähistöllä. Viime talvena poliisiauto oli pysäköinyt kadun varrelle ja keskustelivat erään rouvan kanssa ruotsin kielellä. Muutama aamu sitten tapaavani poliisit olisivat hyvin voineet olla pohjoismaalaisia, sillä heillä oli siniset silmät ja olivat suhteellisen vaaleita. Ovatko skandit vallanneet täällä poliisivoimat? Pohjoismaalaiset ihmiset kokeneet huonoa kohtelua paikallisilta ja päättäneet ryhtyä lainvartijoiksi ja maksaa takaisin. Todennäköisesti ei nyt sentään.

Myöhemmin päivällä tapasin ruotsalaisien kaverini Marin ja hän kertoi, että poliisit olivat olleet paikalla jo edellisen iltana, jolloin ymmärtääkseni auton ikkunoiden hajoittaminen oli tapahtunut. Mari kertoi, että kyseessä olivat romanialaiset, jotka edellisen kesän aikana olivat jo aiheuttaneet levottomuutta. Ei lainkaan mukava tieto. Alueemme on lähtökohtaisesti hyvin rauhallinen ja siisti. Tänään kun kuljin katua pitkin, niin pienen matkan päähän romanialaisten autosta oli parkkeeranut venäjän rekisterissä oleva auto, jonka katolle oli laitettu pitkiä palmun oksia. Ei voi olla ajattelematta, että kyseessä on jokin venäläisten ja romanialaisten välinen konflikti. Eilen menin ostamaan kunnon katuharjan ja harjasin kadun puhtaaksi lasinsiruista. Sain parilta pyöräilijältä kiitokset. Toinen kiitti sanomalla tack ja toinen gracias. Kansainvälinen katu.

Tämä on ryöstö

Valencian hallitus on esittänyt voimakkaan vastalauseen valmisteilla olevaan uuteen lakiin. Costasin pääjohtaja Vicente Martinez Mus arvostelee pääministeri Pedro Sánchezin suunnittelemaa uudistusta “ryöstelyksi” ja Deniassa tapahtuvaa asuntojen haltuunottoa “Molotov-coktailiksi”. Denia, joka on yksi Alicanten tärkeimmistä matkailukunnista, kuuluu uuden lain piiriin, jonka tarkoitus on siirtää osa rantakiinteistöistä valtion omistukseen, vedoton ekologisiin muutoksiin ranta-alueilla. Missä on regressio-ongelmia ja ranta katoaa, niin kiinteistö voidaan ottaa naapurilta sen sijaan, että tehtäisiin uudistamistöitä. Lain määrittämä suojaraja-alue voi olla julkisen alueen vieressä oleva maakaistale, joka on yksityisomistuksessa, myös rajoituksin. Sen sisällä harkitaan kauttakulkualuetta, joka on kuusi metriä sisämaahan merenrannasta, joka on jätettävä vapaaksi.

Toisin sanoen kauttakulkualueen sisälle jäävien kiinteistöjen omistajien on purettava kaikki tähän kaistaan ​​kuuluva. Mitä tulee muihin suojaraja-alueiden piiriin kuuluviin omistajiin, jos he omistavat tontin, he eivät voi rakentaa sille. Jos heillä on koti, he eivät voi laajentaa sen tilavuutta, korkeutta tai pinta-alaa. Lisäksi tuhannet suojaraja-alueilla olevat kiinteistöt jäävät kaupunkisuunnittelun ulkopuolelle. Valtio siis kaappaa jotain, mikä ei ole koskaan ollut sen omaa, pakkolunastaa ihmisiä maksamatta euroakaan. Lailliset omistajat menettävät omistuksensa. Jos koteja ei pureta, ne siirtyvät julkiseen omistukseen ja hallinta kestää 30 vuoden ajan, mutta voidaan jatkaa 75 vuoteen asti.

Tälläinen toiminta sotii vahvasti oikeudenmukaisuutta vastaan. Tämä on laillinen ryöstö, jonka suorittaa valtio. Vähän samanlainen tilanne on vuokrauksen suhteen. Vuokralaiset saavat jäädä asumaan vuokrattuun asuntoon jopa viideksi vuodeksi ja vuokranantaja on velvollinen maksamaan sähköt ja vedet. Vuokranantajalla, siis asunnon omistajalla ei ole mitään mahdollisuutta saada asuntoa takaisin, vaan hänet ryöstetään valtion avustuksella. Viiden vuoden päästä selviää onko asunto vielä asuttavassa kunnossa tai onko asunnon virallinen omistaja pystynyt maksamaan toisten aiheuttamat vesi-ja sähkölaskut saamatta itselleen mitään vastinetta, ainoastaan kuluja ja asunnon menetyksen. Toivottavasti uusi laki koskien ranta-alueita ei mene tälläisenä läpi.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *