Laskevatko hinnat vuonna 2024?

Tapahtuuko vihdoin asuntojen hintojen lasku?

Asuntomarkkinoiden aktiivisuus vuonna 2023 on yllättänyt myös markkinat: asiantuntijat ja analyytikot olivat ennustaneet ensimmäiset laskut tälle vuodelle, varsinkin historiallisen korkojen nousun jälkeen. Jos aikaisemmin odotettiin hintojen laskevan 3 prosenttia, niin nyt arvioidaan 1 prosentin nousua. Suurin syy löytyy työmarkkinoilta. Espanjalla on rakenteellinen ja jo krooninen epätasapaino kysynnän ja tarjonnan välillä. Myytävänä oleva asuntomäärä on erittäin niukka paikoissa, joissa potentiaaliset ostajat haluavat ostaa, eli suurissa pääkaupungeissa, pääkaupunkien suurkaupunkialueilla ja turistialueilla, joissa ulkomaalaisten osto on nostanut markkinoita vauhdilla viime vuosina.

Vanhojen asuntojen myyjien henkilökohtaiset olosuhteet voivat johtaa neuvotteluihin ja lopulta suurempaan sopeuttamiseen myyntihintojen suhteen. Kukaan ei halua, että asunto happanee. Espanjassa sanoisin, että asunnon suurin vaara on homehtuminen, jos on pitkään tyhjillään. Uudisrakentamisessa sopeutukset ovat kuitenkin poissuljettuja sekä vuosina 2023 että 2024. Uudet energiatehokkuus- ja kestävyysvaatimukset merkitsevät korkeampia kustannuksia uusille käytetyille materiaaleille ja lisää paineita rakennuskustannuksiin. Tarjonnassa ei tapahdu lisäystä, eikä siksi tule suuria pudotuksia, varsinkaan pääkaupungeissa, joissa on paljon kysyntää. Siellä missä voimme nähdä jonkin verran laskua, tulee olemaan jälkimarkkinoilla, joilla kysyntä on vähäistä. “Emme usko, että pudotukset ovat merkittäviä , koska useat tekijät viittaavat siihen, että hinnat pysyvät vakaina”, he huomauttavat Fotocasalta

Mihin sijoittaa?

Avaimet käteen -vuokraukseen erikoistuneen yrityksen Masteosin äskettäin laatimassa tutkimuksessa Elda, Talavera de la Reina, Alcoy, Ferrol ja Sagunto ovat alle 80 000 euron sijoituksella koko maan korkeimman tuoton tarjoavia kuntia . “Hieman pienemmällä tuotolla, mutta myös erittäin mielenkiintoisilla, ovat Reusin, Villa Realin, Santa Cruz de Teneriffan, Jerezin ja Linaresin kunnat , jotka erottuvat taloudellisesti vetovoimastaan ​​turistinähtävyyksiensä, tärkeän teollisen toimintansa ja suuren markkinavolyyminsä ansiosta,” raportissa sanotaan.

Orensen, San Cristóbal de la Lagunan, Sanlúcar de Barramedan, Badalonan, San Vicente de Raspeigin, Cosladan ja Córdoban kaupungit tarjoavat myös kansallista keskiarvoa korkeamman tuoton, jos budjetti on 80 000–120 000 euroa; “Niistä Orense ja San Cristóbal de la Laguna erottuvat 8,8 prosentin tuotoilla ja 8,15 kunnat, jotka tarjoavat korkeimman tuoton.

Barcelonan ja Madridin laitamilla sijaitsevat kaupungit sekä maakuntien pääkaupungit, kuten Santander, Salamanca tai Valencia, ovat puolestaan ​​mielenkiintoisimpien investointikohteiden listalla, joiden budjetti on 120 000–200 000 euroa.

Jos sijoittajalla on yli 200 000 euroa, hänen parhaat vaihtoehdot ovat Alcalá de Henaresissa, Mollet del Vallésissa, Alcorcónissa, Collado Villalbassa ja Vilanova i la Geltrússa, joiden tuotto vaihtelee 7,66 prosentista 5,85 prosenttiin. “Kaikilla heillä on väestönkasvun kannalta kasvava väestö ja ne ovat sijoitusvaihtoehtona tässä hintaluokassa. On huomattava, että ne kaikki ovat lähellä suuria pääkaupunkeja ja erittäin hyvät yhteydet”, he huomauttavat Masteoksesta. El Mundo, Fotocasa

Kartasta näkyy neliöhinnat ja muutokset

El Mundo, MARÍA HERNÁNDEZ

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *