Maksuvälineenä shekki

Kaupantekotilaisuudessa asunto maksetaan shekillä. Aikoinaan ollessani vaihto-oppilaana Amerikan mantereella, niin sain shekkivihkon käyttööni. En ollut käyttänyt shekkejä aikaisemmin, ainoastaan saanut lahjashekkejä. Espanjassa shekit ovat edelleen käytössä, ainakin kaupanteon yhteydessä.

El Cabanyalin asunnon myynti ja Torreviejan asunnon osto

Kun kaupat oli tehty El Cabanyalin asunnosta ja saimme shekin käteemme, niin menimme pankkiin. Oletimme, että kauppahinta siirtyy saman tien shekiltä tilillemme. Olimme pankissa noin 2 tuntia. Kävimme välillä kahvilla ja palasimme takaisin pankkiin. Ongelma oli, että halusimme rahasumman siirtyvän suoraan juristimme tilille, koska olimme aikeissa ostaa asunnon Torreviejasta ja kaupantekopäivä oli sovittu seuraavalle viikolle. Pankki ei suostunut siirtää summaa kun ainoastaan meidän omalle tilille ja se veisi useampia päiviä. Juristimme ja pankki neuvottelivat pitkään, mutta pankki ei suostunut muuttamaan käytäntöä. Jouduimme siirtämään kaupantekopäivää kahden viikon päähän. Pelkäsimme, että koko kauppa peruuntuu tämän viivästyksen vuoksi.

Kaksi eri pankkia

Olimme kahden espanjalaisen pankin asiakkaita. Tarvitsimme tilisiirron molemmista pankeista juristin tilille, jotta vaadittava rahasumma talokauppaa varten olisi koossa. Tämä oli toinen asia, joka vei aikaa, koska menimme seuraavalla viikolla uudelleen pankkiin tekemään tilisiirron toisen pankin tilille, joka muuten maksoi melkein 1000€, siis pelkkä siirto. Tämän jälkeen menimme kolmannen kerran siihen pankkiin, josta koko kauppasumma pitäisi maksaa, koska myyjät vaativat saada shekin ja tämä maksoin sen toisen 1000€, siis kauppasumman maksaminen shekillä.

Nykyään meillä käytössä vain yksi pankki. Hyvä muistisääntö on, että kaikki vie enemmän aikaa, kun mitä olet varautunut. Asiat eivät vaan suju niin nopeasti kuin mihin olet tottunut Suomessa. Kerroimme, miten asuntokauppa Suomessa toimii ja espanjalaiset katsoivat meitä epäuskoisesti.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *