|

Jos metsään haluat mennä nyt…

Asuntojen myynnin kasvu johtuu uudisrakentamiskohteista. Kokonaiskasvua viime vuoteen verrattuna oli 45 %, kun taas käytettyjen asuntojen kaupat pysähtyivät, vaikka ne muodostavat edelleen suurimman osan markkinoista. Jos tarkastellaan tämän vuoden kokonaisuutta, niin uusia asuntoja ostetaan 25 prosenttia enemmän kuin muita. Suurin osa ostajista on ulkomaalaisia, jotka eivät tarvitse rahoitusta, joten asuntolainojen kallistuminen ei vaikuta heihin. Korkotaso on noussut yleensäkin Euroopassa. Suomessa korko on 3,5%-4%. Espanjassa kiinteäkorko on 2,5%. Inflaatio on 6,8% Suomessa, kun taas Espanjassa inflaatio putosi jo 3% tuntumaan. Korkojen nostolla yritetään hillitä inflaatiota, joten aikamoiset paineet Suomessa on tällä hetkellä korkojen suhteen.

Myynnin kasvu johtui suurelta osin puolalaisten, ukrainalaisten ja venäläisten asuntokaupoista, jotka kasvoivat eksponentiaalisesti näiden kahden maan välisen sodan puhkeamisen seurauksena. Lehdistä on saanut lukea, kuinka venäläiset myyvät kalliita miljoonaluokan asuntoja Aurinkorannikolla, mutta asuntomarkkinoilla myös venäläinen keskiluokka haluaa tehdä asuntokauppoja. Muut kansallisuudet, kuten brittiläiset, ruotsalaiset ja saksalaiset ovat tehneet vähemmän asuntokauppoja.

Asumiskustannukset ovat Espanjassa houkuttelevammat kuin muualla Euroopassa sekä ympäristön että kannattavuusnäkymien vuoksi. Kultainen viisumi on myös yksi lisämauste, joka kannustaa ulkomaalaisia ostamaan asunnon, sillä se on tapa saada oleskelulupa EU:ssa ja jopa Espanjan kansalaisuuden. Ulkomaalaisten osuus on erittäin suuri joillakin alueilla Espanjassa, erityisesti Baleaarien saarilla, joillakin Välimeren rannikon alueilla, Madridissa ja Barcelonassa. Kultaisen viisumin omaavat ostajat lisäsivät myyntitoimintaa 63 % enemmän kuin edellisenä vuonna. Baleaarien myynnistä ulkomaalaisille suuntautui 34 %, Kanariansaarilla 28,6 % ja 26,5 prosenttia Valencian yhteisössä. Mutta Alicantessa tämä prosenttiosuus ylitti 41 prosenttia!

Kultainen viisumi on hyvä tapa saada Espanjan kansalaisuus sekä hakijalle että heidän puolisolleen ja lapsilleen, mikä edistää asuntojen myyntiä. Osa Espanjan tarjolla olevista asunnoista onkin huomioitu ostajat, jotka haluavat luxusasuntoja ja valmiita maksamaan enemmän. Lisäksi ulkomaalaiset voivat tällä oleskeluluvalla liikkua vapaasti Schengen-alueella, johon suurin osa Euroopan maista kuuluu. Kultaisen viisumin saanti edellyttää kiinteistön hankintaa vähintään 500 000 euron arvosta tai sijoittamalla kaksi miljoonaa euroa espanjan julkisiin velkapapereihin tai miljoona euroa osakkeihin. Kultaisen viisumihakemuksen edellytyksenä on se, ettei ole Euroopan unionin jäsenvaltion kansalainen, yli 18-vuotias ja ei ole rikosrekisteriä viimeisen viiden vuoden ajalta sekä Espanjassa että kotimaassa. 

Kiinteistövälitysyritys Fastighetsbyrån

Fastighetsbyrån on edelläkävijä kestävän hankkeen toteuttamisessa omien liiketoimiensa CO2-päästöjen kompensoimiseksi. Yrityksen työntekijät perheineen ovat juuri istuttaneet uuden metsän Biariin, Alicanteen.

Viime vuosisatojen taloudellinen kehitys on jättänyt negatiivisen jalanjäljen ympäristöön. Luonnonvarojen liikakäytön, ilmaston lämpenemisen ja ilmastonmuutoksen seuraukset ovat tuntuneet jo vuosia. Nyt tarvitaan kiireellisiä toimia. Yrityksillä voi olla erittäin tärkeä rooli planeetan pelastamisessa. Fastighetsbyrånilla ollaan tietoisia, että nämä kansainväliset asuntokaupat, joita he tekevät asiakkaille lisäävät lentoliikennettä. Tästä syystä yritys on käynnistänyt kunniahimoisen hankkeen hiilidioksidipäästöjen kompensoimiseksi istuttamalla puita ja luomalla uusia metsiä eri puolille Espanjaa.

Suomalainen ZertiForest Oy

ZertiForest Oy on metsänomistajien perustama yritys. Olemme myös jokainen yrittäjiä omilla tahoillamme. Haluamme tehdä työtä luonnossa, ympäristön hyväksi. Jaamme huolen maapallomme tulevaisuudesta, ja uskomme, että metsää hoitamalla teemme osamme ilmastonmuutosta vastaan.

Meidän mielestämme metsien hyvinvointi ja biomassan lisääntyminen ovat tärkeä osa kestävää kehitystä. Panostamme voimakkaasti uusimpaan teknologiaan ja tutkimustietoon, jotta voimme varmistaa sekä omien että asiakkaidemme metsien jatkuvan kasvun ja biomassan ylläpidon.

Hoidamme asiakkaidemme metsiä samoin kuin omiamme: kestävästi, laadukkaasti ja huolellisesti. Siten voimme taata metsälle vakaan ja jatkuvan kasvun. Tarjoamalla Ilmastoviisas metsänhoito -periaatteella tehtävää metsänhoitoa myös muille metsänomistajille rakennamme tulevaisuutta yhdessä.

Hyvin hoidettu metsä on yksi tehokkaimmista hiilinieluista

ZertiForest™ on kotimainen toimija vapaaehtoisella päästöhyvitysmarkkinalla, joka tuottaa ja välittää todellisia hiilinieluja. ZertiForestin hiilinieluja on kahdenlaisia: ZertiForestin itsensä istuttamia taimikkoja ja metsiä sekä yhteistyössä metsänomistajien kanssa digitoituja ja päästökauppaan sitoutettuja metsäalueita. Kaikki ZertiForestin CO2-päästöjen hillintään tarkoitetut alueet on GPS-datan kautta todennettavissa. Läpinäkyvyys, luotettavuus ja tarkka data ovat toimintamme ydin.

Olemassa olevien metsien lisäksi ZertiForest™ istuttaa omistamilleen maapohjille uutta metsää kasvamaan hiilinieluksi. Vuonna 2022 olemme metsittäneet 100 hehtaaria istuttamalla yli 84 000 uutta tainta. Käytännössä oikein hoidettuna tämä tarkoittaa jatkuvasti kasvavaa biomassaa, joka sitoo itseensä hiilidioksidia.

Kauttamme voit tehdä ilmastoteon, joka on sijoitus tulevaisuuteen – niin ilmastonäkökulmasta kuin taloudellisestikin”.

Yritys pyrkii säilyttämään metsää kaadoilta niin Suomessa kuin Espanjassakin. Suosittelen tutustumista yrityksen sivuille, zertiforest.com (Z-Forest Oy)

Z-sukupolvi

Z-sukupolveksi kutsutaan 1995-luvun jälkeen tai 2000-vuosikymmenen alussa syntynyttä sukupolvea. Minä kuulun X-sukupolveen, hyvinvoinnin sukupolvi. Z-sukupolveen kuuluvat ovat syntyneet maailmaan, jossa elektroniikka on kaikkialla ja he käyttävät sitä luontevasti. Z-sukupolvi on kansainvälisen tietoverkon kautta yhteyksissä ihmisiin ympäri maailmaa nuorempina kuin aikaisemmat sukupolvet.

Z-sukupolven metsänhoitaja Kiinasta

Rohkea Z-sukupolveen kuuluva nainen Chen on panostanut Kiinan pohjoisimman elinympäristön ekosysteemin suojelemiseen jättiläispandoille. Chen partioi päivittäin vuorilla ja tekee kaikkensa suojellakseen niitä ja jokia, joita alueen jättiläispandat kutsuvat kodiksi. Hän jätti suurkaupungin, perheensä ja ystävänsä osallistuakseen luonnosuojeluun syrjäisille vuorille.

Chenin työhön kuuluu päivittäinen metsäpartio vähintään kerran kahdessa päivässä, johon kuuluu myös mahdollisten villieläinten jälkien etsiminen ja tallentaminen sekä reitin varrelle asennettujen infrapunakameroiden käyttö ja ylläpito sekä valokuvien ottaminen ja luonnonvarojen kartoittaminen. Lisäksi on kerättävä tiedot päivämäärästä, säästä ja eläinten, lajien ja mahdollisten tuholaisten lukumäärästä sekä erilaisista maantieteellisistä piirteistä ja paikoista.

Enään ei päde sanonta, että orava voisi ylittää Espanjan puusta puuhun

Espanja säilyttää vain 9% alkuperäisistä metsistään.Vuosikymmenten tilastot ja raportit kertovat, että tulipaloja on vähemmän, mutta ne ovat tuhoisampia, ns. superpalot, joita palontorjuntaryhmien on lähes mahdotonta sammuttaa. Sen lisäksi, että ne ovat uhka ympäristölle, ne ovat uhka myös ihmisille.

Kuinka moni esine tai tavara on valmistettu puusta tai paperista?

Pysähdy hetkeksi miettimään ympärilläsi olevia esineitä, kuinka moni on juuri tällä hetkellä valmistettu puusta tai paperista? Varmasti monet. Lisäksi metsät tarjoavat puun ja paperin lisäksi monia muita johdannaistuotteita, joita on jokapäiväisessä käytössämme, mutta joiden alkuperää emme tunne. Espanjan metsistä löytyy korkkia, sieniä, pinjansiemeniä… ja trooppisissa metsissä ne ovat kumia, purukumia ja loputon määrä hedelmiä ja lääkekasveja tai kuituja, kuten rottinki.

FSC (Forest Stewardship Council) -sinetti auttaa kuluttajia tunnistamaan vastuullisesti ja kestävästi tuotetut puutuotteet. Sertifikaatti takaa metsävarojen oikean hoidon. WWF tukee tätä sertifikaattia ja oli mukana sen luomisessa.  

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *