Asuntonäytöt

Asuntonäytöillä tulee käytyä säännöllisesti. Kiinnostusta riittää. Kun ostaja haluaa ostaa itsenäisen villan ja budjetti noin 300 000€, niin tarjontaa on vähemmän kuin kysyntää.

Markkinoilla saisi olla enemmän hyväkuntoisia asuntoja, joiden hinta olisi 300 000€ paikkeilla. Venäläiset etsivät 500 000€ asuntoja, koska haluavat saada kultaisen viisumin maahan. Eniten haetaan 100 000€- 250 000€ asuntoja, joten hintahaitarille 260 000- 360 000€ ei paljon asuntoja ole tarjolla. Tämän vuoksi asuntomarkkinoilla tulee vastaan asuntoja, joiden hinta ja laatu eivät vastaa toisiaan. Remonttikohteita myydään 250- 300 000€ hintaan, jolloin varsinkin ulkomaalaisen kannattaa tehdä tarkat laskennat. Remontoiminen on kallista ulkomaalaisille, varsinkin jos ei osaa espanjaa ja yleistä hintatasoa. Jos haluat muuttovalmiin, avaimet käteen asunnon, niin valikoima supistuu selvästi. Uustuotantoa skandinaavisella tyylillä on tarjolla, mutta mikä on rakentamisen taso? Olimme useamman kuukauden vuokralla muutama vuosi sitten valmistuneessa rivitalossa ja siinä oli jo kosteusongelmia. Suosittelen kosteusmittarin mukaan ottamista Espanjassa, kun lähdet asuntonäytöille.

Islantilainen pariskunta

Juttelin eilen pariskunnan kanssa, jotka olivat Islannista. Haluavat myydä talonsa, koska vaimo ei pysty enään kävelemään portaissa. Lupasin aloittaa sellaisen asunnon etsinnän, talon, joka olisi yhdessä tasossa. Otin heti yhteyttä luottohenkilööni Bartiin, hollantilaiseen arkkitehtiin, joka sekä suunnittelee taloja että myy niitä. Bart ymmärtää avarien tilojen päälle ja käytännöllisyyden. Ei ole kovin helppo tehtävä, koska espanjalaisissa taloissa niitä portaita riittää. Kerrostaloasunnot ovat yksi vaihtoehto, mutta islantilaisille se viimeinen, koska arvostavat omaa rauhaa. Pariskunnan nykyinen talo on hyvällä maulla sisustettu ja käytetty arvokkaita materiaaleja. Heidän kylpyhuoneessa näin hyvän idean. Suihkun lasiseinien keskikohtaan oli laitettu suojakalvo, joka oli kuin peili. Peilimäinen suojakalvo peitti näkyvyyden ja samalla toi tilaan peilin, joka sekä laajensi tilaa että tietenkin toimi peilinä.

Townhouse

Yleensä kun ostaja on kiinnostunut ostamaan townhousen, rivitalon, niin hintahaitari pysyy lähemmäksi 300 000€ tai vähemmän. Tämän vuoksi rivitalot ovat hyvä vaihtoehto. Huono asia on se, että tässä maassa tiileissä on enemmän ilmaa kuin itse tiiltä, joten äänieristys ei ole hyvä. Tämä kannattaa ottaa huomioon, varsinkin uudemmissa rivitaloissa. Vaikka vanhassa townhousessa on paksut seinät ja hyvin remontoitu, niin myyntihinta jää usein alle 300 000€. Ostajat haluavat uutta ja siitä ollaan valmiita maksamaan enemmän. 90-luvulla talot ovat vahvaa tekoa, joita itse arvostan. Valenciassa asuimme vanhassa townhousessa, vuonna 1900 rakennettu, jossa oli todella vahvat ja paksut seinät. Naapurista ei koskaan kuulunut mitään, vaikka pitivät juhlia.

Älä maksa tyhjästä

Välillä tulee vastaan myynti-ilmoituksia, joissa ei tule ilmi, että asuntojen rakentamista ei ole vielä edes aloitettu. Rakennuttaja etsii potentiaalisia ostajia riittävästi, ennen kuin ryhtyy rakentamaan. Ostajalle pitäisi selvästi informoida, jos on tarkoitus mennä katsomaan asuntoa, mutta paikalla on pelkkää joutomaata. Tiedän tapauksen, jossa ostaja oli mennyt suurin toivein katsomaan asuntoa, mutta näkivät vain pusikoita. Nykyään pusikoiden tilalle on nousemassa uutta asuntotuotanto, mutta vasta tänä talvena on aloitettu rakennustyöt, kolme vuotta siitä, kun ostaja oli mennyt katsomaan maapalstaa. Mitä jos maksat varausmaksun, mutta asuntoja ei lopulta koskaan ryhdytä rakentamaan, koska ei saatu riittävästi maksajia? Älä maksa tyhjästä!

Master bedroom

Jos minulta kysytään, niin en ole suurien makuuhuoneiden puolesta puhuja. Kuten espanjalaiset, niin myös minä en halua laittaa kalliita neliöitä huoneeseen, jossa vain yövytään. Makuuhuoneet ovat usein päivisin tyhjillään, jos ei ole lapsia. Master bedroom kuullostaa upealta, mutta laittaisin ne asuinneliöt muualle. Nukun itse parhaiten rullattavalla futonpatjalla, jonka rullaan yöksi auki. Moni pohjoismaalainen valittaa, että meillä kun on niin suuri sänky, niin tarvitaan iso huone. Eikö olisi helpompaa myydä jättisänky ja yrittää pienentää omaa nukkumisreviiriä? Islantilainen pariskunta haluaa juuri ison makuuhuoneen, johon mahtuu iso sänky, yöpöydät ja riittävästi liikkumistilaa, joten haastava homma löytää heille uusi talo, joka on vielä yhdessä tasossa.

https://amzn.to/3Vq6lrY

https://amzn.to/499aFyT

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *