Laiton terassi 1.osa

Pitkään olen ihmetellyt, miksei naapurin asuntoa kukaan osta. Asunnosta on huikeat näköalat alas kadulle ja järvelle, jopa majesteelliset, kuten meilläkin. Näköala vaikutti paljon meidän ostopäätökseemme. Olisi mukava saada naapureita. Tyhjä asunto voi sitävastoin houkutella varkaita tai valtaajia. Toiveeni toteutui vihdoin pari kuukautta sitten. Muutama viikko sitten uusi omistaja ryhtyi remontoimaan pihaa. Oli mukava seurata työteliästä miestä ja hänen kavereitaan, kunnes alkoi tiiliseinä nousta eteemme.

Laiton terassi

Aluksi veikkasimme, että rakentavat vain katoksen, kunnes keskelle pihakäytävää alkoi nousemaan massiivisia harkkoja, joita muurattiin päällekkäin. Mietin, että kylläpä tulee pimeä alakerta, koska olohuoneen eteen rakennettiin järeä katos ja eteen harkkomuuri. No, ei tarvinnut olla keittiön terävin veitsi, kun ymmärrettiiin, että huone rakennettiin valtavan terassin alle. Terassin ulkomitta oli 4 metriä per sivu. Homma tehtiin valtavalla kiireellä ja sementtiä valui kaikkialta rakenteista. Kuulemma sementti on sitten valmis, kun siihen voi piirtää kahdeksikon. Tähän sementtiin ei voinut piirtää mitään, korkeintaan tökkästä sormella.

Runsaasti kuvia todistusaineistoksi

Otimme paljon kuvia makuuhuoneemme ikkunasta, sillä terassi oli aivan samalla tasolla, kun meidän lasiliukuovet. Lähetimme kuvat asianhoitajallemme ja hän teki asiasta reklamaation kaupungin rakennusvirastoon. Meille kerrottiin, että samalla viikolla oli jo virkailija käynyt katsahtamassa tilanteen. Arkkitehtiä ei oltu käytetty, jonka jokainen näki, koska terassi on poikkeuksellisen ruma ja massiivinen. Naapurilla ei ollut siis rakennuslupaa, eikä hän ollut missään yhteydessä meihin. Teimme reklamaation tiistaina ja keskiviikkona paikalla kävi virkailijan näköinen mies salkku kädessä. Kun hän astui portista sisään, niin talon omistaja kiitti häntä. Tämän jälkeen iloisesti jutustellen menivät taloon sisälle. Kun pian tulivat ulos, niin talon omistaja näytti innostuneena jotakin omasta kännykästä ja miehet naureskelivat yhdessä. Olin kuin paparazzi ja otin heistä kuvia. Tämän jälkeen miehet kättelivät ja vieras lähti pois. Vieraan käynnin jälkeen alkoi tapahtumaan ja nopeasti. Elementtejä tuottiin kuorma-autoilla ja nostettiin pihalle. Kun kuulimme, että rakennusvirastosta joku oli käynyt paikan päällä, niin mieleemme hiipi pelko tästä miehestä, mutta hän saattoi olla myös mm. tavarantoimittajakin. Jos tämä virkailija päättää naapurin luvista tai millään tapaa pystyy asiaan vaikuttamaan, niin me olemme pulassa.

Ei heitetä kirvestä kaivoon

Kehotimme asianhoitajaamme olemaan yhteydessä virastoon ja kyselemään säännöllisesti asian edistymisestä. Pelko oli, että reklamaatiomme menisi ö-mappiin, suomalaisittain. Tehokas asianhoitajamme oli ollut heti yhteydessä myös kaupungin arkkitehtiin ja saanut järjestettyä rakennuskiellon naapuriin, mikä pitäisi toteutua ensi viikolla. Jos tämä julkea ja laiton rakennelma menee läpi, niin teen sen johtopäätöksen, että kaikki on luvallista. Mutta ei siis vielä heitetä kirvestä kaivoon. Kirveellä on käyttöä ja tilanne jatkuu.

https://amzn.to/3HCaSzs

https://amzn.to/49ffvuT

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *