Murcian palatsi

Almodóvarin palatsi Murciassa avataan vuonna 2025, joka tarjoaa kulttuuria, shoppailua ja herkuttelua. Viidennessä kerroksesta avautuu kaupungin ensimmäinen panoraamaterassi Plaza de Santo Domingon rakennuksesta. Almodóvarin palatsin palauttamista pidetään yhtenä alueen tärkeimmistä matkailu-ja kulttuurihankkeista.

Palatsin historiasta

Santa Cruzin markiisi Gerónimo de Santa Cruz otti yhteyttä kivenhakkaajaan ja palatsin rakennustyöt aloitettiin vuonna 1583, joka valmistui lopulta vuonna 1621. Suurelta osin uudelleen rakennettu vuonna 1908. Se oli maakunnan siviilihallituksen päämaja ja poliisiasema vuoteen 1950 asti. Tunnetaan tällä hetkellä Almodóvarin palatsina, joka sijaitsee Plaza de Santo Domingolla ja on ollut sen nimen antavan perheen käsissä 1600-luvun jälkipuoliskolta lähtien. Helmikuussa 2020 se siirtyi osaksi Fuertes-konsernin omaisuutta ja suunnitellut kunnostustyöt on tarkoitus aloittaa maaliskuussa. Projekti pitäisi valmistua syyskuussa 2025. Historiallisista arkistoista on yritetty saada enemmän tietoa Santa Cruzin markiisin historiasta ja palatsin rakentamiseen vaikuttavista tekijöistä. Viimeisin löytö on asiakirja, jossa kivenhakkaajalle on tehty työmääräys, joka täsmentää yksityiskohtia myöten, mitä markiisi halusi hänen rakentavan ja miten. Kun herttuatar Almodóvar kuoli vuonna 1814, rakennus alkoi rapistua, kunnes kaupunginvaltuusto osti sen vuonna 1990 ja tämä edesauttoi palatsin kuntoon saattamista. Sen sisätiloissa on Sant Roc -kappelin jäännökset ja seinämaalauksia keskiajalta. Almodovarin palatsi julistettiin historialliseksi muistomerkiksi vuonna 1974.

Plaza de Santo Domingo

Santa Cruz on Murcian kuntaan kuuluva piirikunta. Plaza de Santo Domingo on yksi Murcian kaupungin näkyvimmistä kaupunkialueista. Se sijaitsee kaupungin vanhassakaupungissa ja edellisen kaupunkiuudistuksen jälkeen sinne on tehty aukio jalankulkijoille. Siellä sijaitsevat eräät kaupungin merkittävimmät rakennukset. Aukion tärkeys teki siitä myös erilaisten juhlatilaisuuksien pitopaikan. Aikoinaan aukiolla harjoitettiin härkätaisteluja. Lisäksi aukio toimi julkisten teloitusten toimeenpanopaikkana, kuten rosvo Jaime el Barbudon sai kokea vuonna 1824.

Murcia

Murcia on maurien perustama kaupunki joen varrella. Kaupunki on noin tunnin ajomatkan päässä Alicantesta ja Mar Menorista, joten se sopii hyvin päiväkohteeksi turisteille. Murciaan on myös hyvät bussi- ja junayhteydet. Lentoasema on Internacional Region de Murcia (RMU), jota vieraamme ovat käyttäneet. Lento Alicanteen, sieltä bussilla tai taksilla Torreviejaan, jossa asumme ja Murciasta edelleen Aurinkorannikolle. Linja-autoasemalta lähtevät bussit tasatunnein Cartagenaan ja Alicanteen sekä muihin tärkeimpiin lähikaupunkeihin.

https://amzn.to/47YCoBN

https://amzn.to/3HGnSnz

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *