Elche palmulehto

Elche, katalaaniksi Elx, on kunta Espanjassa, joka kuuluu Alicanten maakuntaan. Elche on alueen kolmanneksi väkirikkain kunta Valencian ja Alicanten jälkeen. Kaupunki on tunnettu Palm Grovesta, joka on nimetty maailmanperintökohteeksi vuonna 2000, koska sillä on tärkeä rooli kulttuurien siirtämisestä idästä länteen ja poikkeuksellisen kastelujärjestelmän säilymisestä.

Villa Palmeras

Elchesta tulee itselleni ensimmäisenä mieleen palmut. Kotimme nimi on Villa Palmeras. Palmuja on pihamme ulkopuolella naapureiden puolella, mutta meidän pihalla ei ole, vaikka nimi viittaakin siihen, joten tilasimme puutarhurilta parimetrisen palmun etupihallemme. Painotimme, että lyhytkasvuinen palmu. Tänään se tuotiin. Etupihallemme tuotiin 4 metrinen palmu tänään aamulla! Paino noin 700-800 kiloa. Ja se kasvaa kuulemma noin 15 metriseksi, näin kaverit kertoivat. Pitkän viestittelyn jälkeen palmu luvattiin tulla hakemaan pois ja pahoittelivat väärinkäsitystä. Ymmärsivät, että runko on kaksi metrinen, mutta itse lehvistö voi olla kuin korkea tahansa. En ymmärrä. Lähetin kuvan ja kerroin, että tarkoitus oli peittää osaksi rumahko kaksimetrinen muurimme. Puutarhuri ymmärsi. Myös takaterassille olemme ostaneet muutaman palmun. Palmut ovat siitä mielenkiintoisia, että niitä on kaiken kokoisia ja muotoisia. Sopivasti vettä ja valoa saava palmu pysyy kauniina ja voikin elää 50, jopa 80 vuotta. Palmu on kotoisin tropiikista, joten kosteus on sille tärkeätä, eivät viihdy kuivassa ilmanalassa.

Palmeral de Elche, Historic Palm Grove

Palmeral de Elche on Euroopan suurin palmulehto. Se saavutti suurimman loistonsa muslimikaudella, kun muslimit asettivat palmuja hedelmätarhojen muotoon ja paransivat huomattavasti niiden viljelyä. Elchen historiallisen kaupunginosan ympärillä on yli 200 000 palmua ja se tunnetaan nimellä Historic Palm Grove. Nykyään avoimia vierailukohteita ovat kaupunginpuisto (arabialaisia ​​rakennuksia ja suihkulähteitä), Huerto del Curan puutarha (taidepuutarha), El Palmeral -museo ja El Palmeralin reitti ( perinteinen palmulehtojen ja -puiston läpi kulkeva reitti). Palmeral on ainoa pohjoisafrikkalaista alkuperää oleva palmulehto Euroopassa. Palmulehto on myös maailman pohjoisin ja yksi suurimmista sellaisista. 

Palmulehdon historiasta

Palmulehto istutettiin Rooman aikoina ja sitä kehitettiin keskiajalla islamilaisten ja kristittyjen hallitsijoiden alaisuudessa. Rooman valtakunta näytti Elchelle vesihuoltotekniikat ja islamilaiset hallitsijat rakensivat suurimmat kanavajärjestelmän osat. 1200-luvulla kristityt hallitsijat valloittivat Elchen, kukistivat maurit ja laajensivat kanavajärjestelmää. Espanjan hallitus ja Valencian aluehallitus hyväksyivät lain Palm Groven suojelemiseksi. 

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *