Laiton terassi 2.osa

On kohta kulunut jo kaksi viikkoa ja naapuri sen kun jatkaa terassin rakentamista. Muutaman päivän työmaa seisoi, koska sementtipohjan piti kovettua. Edelleen sementti näyttää kuin murokeksiltä, mutta töitä tehdäänkin terassin alla, laiton ylimääräinen huone on valmistumassa. Naapurin asunnosta on tulossa pimeä, koska rakenteilla oleva huone vie kaiken näkymän alakerran ikkunoista, koska huoneen eteen ei tule ikkunaa, vaan ovet. Mieheni muistuttaa, että he ovat romanialaisia ja mistä maasta herra Dracula olikaan kotoisin?

Asu asunnossa, jossa teet laittomuuksia

Sain uutta tietoa parilta ns.tietolähteeltäni, jotka välittivät suoraan otteet Generalitat Valenciana sivustolta koskien rakennusrikkeitä. Luettuani olin kuin maan nielemä. Ensimmäiseksi pitää ottaa kuntaan yhteyttä ja tehdä reklamaatio, kuten olemme jo tehneet toista viikkoa sitten. Kunnan puolesta viranomainen tekee tarkastuksen työmaalle, jonka jälkeen vaatii mahdollisesti rakennelman purkua. Olemme saaneet tiedon, että työmaalle on määrätty rakennuskielto, joka piti tulla tällä viikolla voimaan. Nyt on sunnuntai ja rakentaminen jatkuu. Jos purkua ei tehdä, niin kunta määrää sakot, kunnes rakennelma on purettu. Sakon suuruus määräytyy 10-15% rakennustyön arvosta. Jos ei edelleen pureta, niin kunta voi purkaa sen itse, mutta se edellyttää ettei kukaan asu asunnossa !!! Jos asunnossa asutaan, niin asia etenee oikeusteitse! Nyt kaikki palaset osuvat kohdalleen. Olemme ihmetelleet, miksi naapuri tulee joka ilta noin 23-24 aikaan nukkumaan melkein tyhjään asuntoon ja lähtee aamulla noin klo 6-7 aikaan? Näin he haluavat osoittaa, että asuvat asunnossa. Lopputulema on, että laiton terassi lopulta valmistuu. He ehkä maksavat jotain sakkoa jonkin aikaa, mutta veikkaan, että heidän rakennuskyhäelmän arvo on melkein arvoton, joten sakkokin on pieni, jota voisi kutsua vuokraksi, jonka maksavat kunnalle laittomasta rakennelmasta. Meidän olisi pakko viedä asia oikeuteen, jos haluamme terassin purettavaksi. Tässä kohtaan kokemuksestani tiedän, että oikeudessa ei jaeta välttämättä oikeutta, vaan noudatetaan lakia. Mitkä ovat meidän mahdollisuutemme voittaa? Mitä kaikki tulee meille maksamaan? Eräs tuttu kävi oikeutta paljon pienemmästä syystä täällä ja lopulta vastaus tuli 8 vuoden päästä. Suomalaiset voittivat, mutta eivät rahallisesti.

Oikeudet?

Espanjassa on hienoja lakeja ja määräyksiä, joita pitäisi noudattaa. Mitä jos et noudata? Maksatko sakot ja kuinka paljon, ja silti laiton rakennus pysyy paikalla? Mitkä ovat oikeudet henkilöllä, jolle aiheutetaan vahinkoa? Mitkä ovat oikeudet henkilöllä, joka tekee laittomuuksia? Monia vuosia sitten jouduin juoksemaan oikeudessa, koska yritykseeni murtauduttiin, sitä tuhottiin ja varastettiin omaisuutta. Lopulta viiden oikeudenkäynnin jälkeen(3 käräjäoikeudessa ja 2 hovioikeudessa)todettiin, että en saa mitään korvauksia. Minulle sanottiin, että jos nämä rikolliset joskus saavat veronpalautuksia, niin voit saada jotain takaisin edellyttäen, että uusit vaatimukset säännöllisesti ja, että vakuutusyhtiöt ja muut viralliset tahot vievät ensin oman osuutensa. Totesin toisen yrittäjän kanssa, että rikos on kannattavampaa liiketoimintaa, kuin rehellinen yrittäminen.

https://amzn.to/3w2NCYR

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *