|

Kestävä arkkitehtuuri

Murcian historiallinen keskusta

Tarjolla luksuskoteja Murcian vanhassa kaupungissa. Ylellisten asuntojen rakentaminen vanhoihin rakennuksiin tarjoaa toisen mahdollisuuden vanhoille rakennuksille, joita uhkaa rappeutuminen. Ilmiö ei koske vain vanhaa kaupunkia. Yleisesti ottaen rakennuttajat korostavat, että tämän tyyppinen rakentaminen ei ainoastaan auta palauttamaan arkkitehtoonisen perinnön jalokiviä, vaan myös osaltaan uudistamaan ympäristöä, jossa rakennukset sijaitsevat.

Energiatehokkuus on rakennuksen ympäristövaikutusten kannalta merkittävintä

30 vuotta hylättynä ollut pieni palatsi Calle Saavedra Fajardon nro 17 kadulla on kokenut uudesti syntymän. Vuonna 1890 uusklassiseen tyyliin rakennettu pieni palatsi koostuu kymmenestä kerroksesta ja kahdesta kattohuoneistosta. Markkinointi on juuri alkanut. Arquitecto.eco-studion kehittämään hankkeeseen kuuluu myös rakentaminen kiinteistön viereiselle tontille, Granero-ja Andres Baquero-katujen väliin, mutta rakennuslupien odottelu vie oman aikansa. Tulevien asuntojen koot ovat 155-210 neliömetriä. Projektissa kiinnitetään suurta huomioita yksityiskohtien viimeistelyyn mm. panssaroidut ovet, parkettilattiat, akustinen eristys, lämpöeristys nollaenergiakulutuksen saavuttamiseksi. Materiaalivalinnoilla on tärkeä rooli. Materiaalien vaikutus lisääntyy sitä mukaan, kuin rakennusten energiatehokkuus paranee. Rakennuksen ratkaisut vaikuttavat rakennuksen käyttöön ja korjaamiseen koko elinkaarella. 60% sähköstä tulee aurinkopaneeleista ja parkkipaikoilla on sähköautojen latauspisteitä.

Kestävä arkkitehtuuri ei vain auta pitämään huolta planeetastamme, vaan se tekee myös kodistasi sellaisen, josta olet aina haaveillut. Vuodesta 2018 lähtien energiahinnat ovat kolminkertaistuneet ja sen mukana sähkö-ja kaasulaskut. Lisäksi suurin osa Espanjan asuntokannasta on rakennettu ennen vuotta 1970, jolloin energiatehokkuuslainsäädäntö oli erittäin löyhä. Tämä lisää kotitalouksien energiakustannuksia energian kannalta tehottomien rakennusten seurauksena. Kodin peruskorjauksen ja rakentamisen tärkeyden tiedostaminen säästää energiaa ja rahaa perhetaloudessa lähivuosina. Asunnon ostaminen tai uudistaminen on yksi tärkeimmistä pitkän aikavälin päätöksistä ihmisen elämässä ja siksi se on järkevää ottaa huomioon sekä asunnon alkukustannukset että siitä aiheutuvat välilliset kulut tulevaisuudessa.

Lämmöneristys

Jokaisen kodin eristys on ratkaisevan tärkeää miellyttävän sisälämpötilan ylläpitämiseksi vuoden ympäri ilman, että tarvitaan nostaa energiankulutusta. Talvella lämmitys ei pääse karkaamaan ja kesällä se estää talon muodostumisen pieneksi saunaksi. Tämä tarkoittaa vähemmän ilmastointia ja säästöjä sähkölaskussa. Itse asiassa on arvioitu, että noin 65% kodin energiasta menetetään, koska eristystä ei ole kunnolla tehty. Eristys on otettava huomioon seinissä, lattioissa, ikkunoissa ja ovissa, jotka ovat lämmön pääasiallinen ulostulo. Suurin energiansäästö saavutetaan kuitenkin julkisivun ja katon eristämisellä. Tämä maksaa itsensä takaisin muutamassa vuodessa ilman huoltotarvetta. Hyvällä eristyksellä on oltava korkea lämmönkestävyys suojaamaan kylmältä ja kuumuudelta, kestettävä melua ja toimittava hyvin kodin turvallisuuden parantamiseksi.

Jos etsit halvempaa hintaa ja/tai hiljaisempaa elämää sopusoinnussa luonnon kanssa, niin tässä muutamia alueita Murcian ja Alicanten alueella:

  1. Rebolledo (Alicante). Tässä pienessä kaupungissa on noin 1200 asukasta ja se sijaitsee vain 13 km päässä Alicanten kaupungin keskustasta, 18 km päässä Elchestä. Monet lapsiperheet pitävät ihanteellisena paikkana asua, koska kaikki lähellä, kuten koulut, kaupat, apteekit, klinikat….Paikkakunta tunnetaan myös Alicanten vuorena ja se rajoittuu toiseen kaupunkiin, Santa Anaan.
  2. Santa Ana (Elche). Kuten Rebolledo, tämä Elchen alue on pinta-alaltaan laaja, mutta väestöltään pieni. Se on yksi Alicanten alueen edullisimmista ja kauneimmista paikoista. Tieyhteydet ovat hyvät ja vain muutaman kilometrin päästä Elchestä ja Alicantesta. Kaikki tarvittavat palvelut muutaman minuutin päässä. Molemmat alueet ovat erinomaisia, jos haluaa nauttia rauhallisesta elämästä, poissa turistivilinästä. Ranta on 10 minuutin päässä, joten voit halutessasi muuttaa talon vuoristoasunnoksi merinäköalalla ja hedelmätarhalla.
  3. Corvera (Murcia). Lähellä uutta lentokenttää, Murcia Airport Covera. Murcian kaupunkiin matkaa 15 minuuttia ja Cartagenaan 25 min. Golf-kentät lähellä, kuten Covera Golf Country Club. Paikkakunnalta löytyvät palvelut, kuten koulut, ravintolat, terveyskeskus ja urheilukeskukset.
  4. El Palmar (Murcia) sijaitsee Puerto de la Cadenan vuorensolan juurella. Jos olet tenniksen ystävä, niin täällä saatat viihtyä. Espanjalainen ammattilaistennispelaaja Carlos Alcaraz Garfia asuu paikkakunnalla ja menestys tenniskentillä tuonut mainetta El Palmariin. Noin 20% asukkaista ulkomaalaisia. Paikkakunnalla on kouluja, tunnettu Hospital Clinico Universitario Virgen de la Arrixaca, laaja valikoima baareja ja ravintoloita sekä vieressä sijaitseva Valle Perdidon luonnonpuisto, jossa on monia vaellusreittejä.
  5. La Alberca (Murcia) sijaitsee El Palmarin vieressä, lähempänä El Valle Perdidon luonnonpuistoa, jossa on yksi parhaimmista vaellusreittialueista Itä-Espanjassa. Kaupungissa asukkaita noin 12 000. Pieni kaupunki luonnon keskellä, askeleen päässä Murciasta.
  6. Mazarronin satama (Mazarron) on perheystävällinen kunta ja myös yksi viehättävimmistä rannikkopaikoista. Siellä on kaksi ns. aluetta, Mazarron Pueblo ja El Puerto de Mazarron, kylä ja satama. Brittilehti The Daily Telegraph on listannut sen yhdeksi parhaimmista rannikkokaupungeista asua ja merkittävä brittiyhteisö asuu siellä. Noin 40% asukkaista ulkomaalaisia. Lukemattomien vaellus-ja pyöreittien ansiosta voit löytää upeita neitseellisiä poukamia, joissa on turkoosi vesi ja jossa nudismi on hyvin yleistä. Alueella paljon historiallisia nähtävyyksiä mm. Playa de la Isla- nimisen rannan läheisyydestä löydetty foinikialaisia aluksia, roomalaisten suolatehdas, Velezin linna, kirkkoja ja Santa Isabel Tower, josta käsin käytiin taisteluja berberimerirosvoja vastaan.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *