Rakennuskielto

Kaupungin vastaus

Vihdoin tuli virallinen vastaus kaupungilta. Aktiivinen asianhoitajamme kävi itse paikan päällä sekä soitti viranomaiselle, joka on hoitanut reklamaatiomme. Kotikadullamme on rakennuskielto, joten kukaan ei saa rakentaa mitään omalle etupihalleen. Suomessahan tämä viittaisi jonkinlaiseen kaavamuutoksen suunnitteluun, mutta täällä Espanjassa en tiedä miten on. Melko voimakas vastaus, varsinkin kun nyt on tarkemmalla silmällä katsonut mitä naapurusto on aikoinaan pihoilleen rakentanut. Siellä on erilaisia katoksia ja pari massiivista parveketta. Sinänsä ymmärrän naapuriamme, kun hän vetosi siihen mitä kaikkea muut ovat rakentaneet. Jos joku toinen on aikoinaan rakentanut massiivisen parvekkeen, niin miksi en minä? Hyvä kysymys, mutta tietenkin tämä toinen on luultavasti aikoinaan pyytänyt luvat naapureilta ja käyttänyt arkkitehtia suunnittelemaan parvekkeen ja sen jälkeen hakenut luvan. Se pieni ero.

Viva Il Duce!

Mitä tästä opimme? Ota asioista selvää, ennen kuin alat rakentamaan. Naapurilla on periaatteessa 2 kuukautta aikaa valittaa reklamaatiosta, mutta se kuulemma ei merkitse käytännössä mitään. Rakennuskielto on määrätty koko kadun alueelle ja se pitää. Sakkoja tulee maksettavaksi niin kauan kunnes rakennelma on purettu. Se määrä tiiltä ja metallia, mitä naapuri laittoi parvekkeeseen, on valtava. Tämän lisäksi hän oli jo tilannut ovet parvekkeen alla olevaan ylimääräiseen tilaan, jota ovat käyttäneet ruokailuhuoneena. Yläkertaan hän on tilannut isot liukuovet molempien ikkunoiden tilalle. Tämä harjoitus ei ollut halpa. Jos olisivat olleet meihin yhteydessä, niin olisimme antaneet luvan ja edelleen emme mitenkään vastusta liukuovien asentamista tai katoksen rakentamista pihalle. Eivät olleet meihin yhteydessä. Naapuria vaivaa selvä Il Duce-syndrooma, muistuttaa ulkoisestikin kyseiseltä henkilöltä. Kun hän seisoo yläkerran ikkunan edessä ja tarkkailee ympäristöä, niin näyttää siltä kun hän mielessään sanoo itselleen kuolemattoman lausahduksen,” Viva Il Duce”, “Long live the Leader”.

Ei ole kaikki muumit laaksossa

Suuren johtajan pysäytti suomalaiset naapurit. Luultavasti joku muu olisi tehnyt asiasta valituksen ennemmin tai myöhemmin. Joten ehkä hän voisi olla tyytyväinen, ettei rakennusprojektiin mennyt enempää rahaa ja aikaa. Purkaminen alkaa viimeistään huhtikuun alussa, joten meidän pitää olla paikalla katsomassa mihin ne tiilet ja raudat lentävät. “Kosto on minun”, toinen kuolematon sitaatti, jota suuri johtaja voi käytännössä noudattaa, mutta asioilla on taipumus järjestyä, kuten Manu on todennut. On peiliin katsomisen aika. Ehkä Ranskassa asiat menevät toisin, mutta onneksi Espanjassa noudatetaan lakia, ainakin tällä kertaa. Olen itse olettanut, että naapurit ovat saapuneet Ranskasta, koska laskujeni mukaan tähän mennessä heidän portin eteen on parkkeeranut yhteensä kuusi Ranskan rekisterissä olevaa autoa eri päivinä, mutta asukkaiden määrä pysynyt vakiona.

https://amzn.to/4bOZkGY

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *