Mä lähden maalle

Muuttaminen kaupungeista maaseudulle on edelleen monen espanjalaisen haaveissa. Empty Spain -tutkimuksen Fotocasa Analysis -tutkimuksen mukaan 61 prosentilla yli 18-vuotiaista kyselyyn vastanneista on todellisia suunnitelmia tai ainakin kiinnostusta muuttaa maaseudulle. Nykyään se on mahdollista, varsinkin jos voi tehdä etätyötä.”Itse asiassa arvioimme, että 15 prosenttia espanjalaisista aikoo muuttaa lähivuosina asumaan maaseudulle”, sanoo tutkimusjohtaja Maria Matos. Fotocasan arvion mukaan 60 prosenttia miehistä on halukkaampia asumaan kaupungissa, kun naisista on 40 prosenttia.

Kaupunkien keskustassa asuntojen ja kiinteistöjen markkinoille omistautuneiden kiinteistönvälittäjien kiinnostus on vähäisempää maaseutuasuntojen myyntiä kohtaan. Koska heillä on yleensä listoillaan suuri määrä asuntoja, harvalla kiinteistönvälittäjällä on käytettävissään aikaa ja resursseja lähteä kaupungin ulkopuolelle. Rural Hogar-kiinteistövälitysyritys syntyi tarpeesta tuoda ostajat maaseudulle ja siten antaa kaikille maaseudulla myytäville taloille mahdollisuuden tulla jälleen kodeiksi. Rural Hogarin mukaan kysytyimmät talot ovat sellaisia, joissa on vähintään 100 neliömetriä maata, joissa on suuri vapaa-ajan alue, grilli ja jopa sisäänrakennettu uima-allas. Sen asiakkaista 60 % ostaa talon kakkosasunnoksi ja 40 % kodiksi. 85 % heistä, joilla jonain päivänä on tarkoitus muuttaa maaseudulle tai siihen pyrkivistä asunnonhakijoista haluaa, että kaupunki on kohtuullisen matkan päässä tärkeistä palveluista (terveyskeskukset, koulut, laitokset). Lisäksi 78 % sisällyttää pyyntöihinsä, että kaupungilla olisi internet- tai valokuituyhteys sekä läheinen liikenneinfrastruktuuri.

Rannikot ja saaristot houkuttelevat ostajia

Kiinteistömarkkinat ovat edelleen vahvimmillaan Välimeren rannikolla ja saaristossa sekä Madridin alueella sisämaassa. Yli joka kymmenes Espanjasta ostettu talo on ulkomaalaisen omistuksessa. Mutta keskiarvo kätkee valtavia eroja, kuten Alicanten (40,75 %) ja Lugon Galician autonomisella alueella (0,37 %) välisen eron. Alicanten jälkeen eniten ulkomaisia ​​ostajia saaneiden provinssien palkintokorokkeet täydentävät Teneriffa ja Baleaarit. Kun tarkastelee asuntokauppaa tuhatta asukasta kohden, niin Costa Blancan rannikko erottuu joukosta, kiitos Alicanten. Mennään ylhäältä alaspäin: Valencia (12,1), Alicante (21,4), Murcia (11,4), seuraavaksi Almeria (15,2), Granada (11,2) ja etelän paras on Malaga (19,7). Espanja on tyhjentynyt keskeltä ja menettänyt viimeisen 20 vuoden aikana noin 360 000 asukasta, vaikka kiinnostus maalle muuttoon nousi pandemian jälkeen. Väestö ei ole kuitenkaan merkittävästi kasvanut sisämaassa.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *