Maalari maalaa taloa

Maalaaminen on helppoa, koska maalit ovat korkealaatuisia ja siten helppo käyttää. Tärkeätä on valita tasokas maali. Jopa minä, joka en ole mikään remonttireiska, niin maalaaminen onnistuu. Se on suorastaan rentouttavaa. Kuuntelen usein äänikirjoja tai mietiskelen. Aika kiitää. Ja tulokset ovat heti nähtävissä. Tunnet ja konkreettisesti näet, että olet saanut jotain aikaiseksi.

Vesivärityöt

Muistan erään pääsiäisen ajan, kun piti maalata asunnon seinä, mutta tietysti kaupat kiinni, varsinkin maalikaupat Valenciassa. Lopulta löysimme kiinakaupasta maalia, joka oli kuitenkin huonotasoista ja ohutta. Maalaaminen oli aikaa vievää ja haastavaa. Monta maalikerrosta ja silti en ollut tyytyväinen lopputulokseen. Halusin maalata asunnon seinät, koska edellinen omistaja oli räiskinyt jotain keltaista seiniin. Entiset omistajat olivat kaksi iäkkäämpää sisarusta. Kun maalausurakka oli melkein lopussa, niin koskin märällä rätillä keltaisiin räiskeisiin ja vasta silloin tajusin, että se oli vaan vesiväriä! Olin tehnyt valtavan työn ja turhaan. Miksi ihmeessä sisarukset olivat tuhrineet seiniin vesiväriä? Emme saa koskaan vastausta.

Valencian sininen

El Puig de Santa Marian kylässä tein paljon maalaushommia. Kävin ostamassa kaikki maalit paikallisesta pienestä maalikaupasta. Maalit maksoivat, mutta tulos oli myös hyvä. Uima-altaan portaiden maalausta varten ostin todella voimakkaat maalit. Vaikka oli suojamaski päällä, niin oli silti pidettävä taukoja, lopetettava maalaaminen ja hengitettävä raikasta ilmaa. Tämä maali kestää varmaan ikuisuuden. Väri oli Valencian sininen.

Koristemaali

Maalasin vierashuoneemme ja makuuhuoneemme seinät. Olimme poistaneet seinästä tapetin, jonka käyttöä en missään tapauksessa suosittele, ainakaan ensimmäisessä kerroksessa tai ulkoseinän sisäpuolella. Tapetin alla oli jo homeisia alueita, jotka poistin ja käsittelin seinän homeenesto aineella. Olin niin tohkeissani, että saan homeen pois, että seinä alkoi murentua lattialle ja siihen ilmestyi epätasaisia alueita. Sain ajoissa ohjeet, että jos vielä fanaattisemmin kaivan seinää, niin olen pian naapurin puutarhassa. Seinä jäi siis hieman epätasaiseksi, joten ratkaisu oli koristemaali. En ollut aikaisemmin käyttänyt kyseistä maalia. Olin nähnyt koristemaalia meidän vuokramökissämme Suomessa ja ihastuin lopputulokseen. Seinä oli tyylikäs. Se oli kuin taideteos, kuviollinen maalaus, jossa värit vaihtelivat seinän pinnalla. Käytin siis tätä maalia ja rakastuin lopputulokseen, kauniin vaalean, kullan ja keltaisen värien yhdistelmä. Voin vain kuvitella, kuinka kaunis olisi vihreät sävyt, kuin metsä tai sinisen sävyt, kuin vellova meri. Voit itse lisätä väriä pienestä väripurkista perusmaaliin sen verran kun haluat, kuinka voimakkaista värisävyistä itse pidät. Maalaamisessa on se hyvä puoli, että jos ajattelet jälleenmyyntiä, mikä tulee aina jossain kohtaa eteen, niin kaupanteko ei koskaan jää kiinni seinämaalista. Maalit saa aina poistettua, jos ostajaa ei miellytä.

https://amzn.to/3HMjkfj

https://amzn.to/3Sog3I6

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *