Älykäs matkalaukku

Vierivä kivi ei sammaloidu. Muistaakseni joku urheilutarvikeyritys käytti kyseistä slogania aikoinaan. Sanonta pitää paikkansa. Kun uteliaisuus ympäristöä ja yleensäkin elämää kohtaa vähenee, niin silloin myös liike vähenee. Liikkuminen, utelias elämän tarkkailu ja matkustaminen ovat tärkeitä keinoja hoitaa sekä fyysistä että psykkistä kuntoa. Ulkona liikkuminen huoltaa myös päänuppia. Liike on valtavan tärkeä asia itselleni. Olen kuin tutkimusmatkailija, jonka veri vetää ylös, ulos ja lenkille. Siksi on tärkeätä mitä itselläni on mukana tai päällä kun liikun tai matkustelen. Tärkeä väline on matkalaukku tai-reppu.

Älykäs matkalaukku

Niin urheilu puolella kuin matkailualallakin kehitys on nopea. Parempia, käytännöllisiä ja mukavampia välineitä tarjolla kuluttajille. Juoksunharrastajana lenkkitossujen ominaisuudet ovat nykyään aivan eri luokkaa kuin parikymmentä vuotta sitten. Samoin matkalaukut ovat kehittyneet. Kuten juoksutossut niin myös matkalaukkuja on lyhyille ja pitkäaikaisille matkoilla. Matkalaukuissa on pyörät, jotka kääntyvät 360 astetta, vahvistetut kulmasuojat, valmistettu naarmuuntumisen ja kolhujen esto materiaalista, ergonominen teleskooppikahva, USB-lataus, puhelinpidike, TSA-lukko ja erillinen vesitiivisosasto esim.märille vaatteille. Mitä vielä voi toivoa? Kaikki tämä lisää matkustusmukavuutta, joten otan mielelläni kaiken tämän vastaan, sillä olen mukavuudenhaluinen tutkimusmatkailija.

Älykäs reppu

Lenkkeillessä mukanani on aina juoksureppu selässä. Varsinainen syy on juoksukaverini, Stella. Usein matkamme saattavat venyä ja aurinko alkaa porottaa, jolloin koirani tarvitsee juotavaa ja viilennystä. Eläimet eivät liiku mielellään auringossa, vaan oleskelevat varjossa, kuten myös viisaat istuvat varjossa. Lähden yleensä jo kello seitsemän aikaan aamulla, mutta jo kahdeksan jälkeen auringon noustessa tarvitaan tankkausta. Vesitankista lähtee letku, josta voin itse kätevästi juoda ja antaa siitä vettä koiralleni matkakuppiin. Lisäksi se toimii erinomaisena suihkuna. Kuumina aamuina säännöllisesti annan koiralleni suihkun, suihkuttamalla vatsan alle ja kuonolle. Juoksurepussani on useita lokeroita, joissa kulkee mukana koiran kakkapussit, avaimet, kännykkä ja urheilugeelipussi.

Tärkeintä on matka ei päämäärä

Matkusta ilman kiirettä, eikä tarvitse matkustaa merta edemmäs kalaa. Muistan aina kun olimme pienten lastemme kanssa Australiassa. Koko perhe olemme vesipetoja, joten etsimme todella mukavaa vesileikkipuistoa. Aikamme kiertelimme Melbournen ja Sydney välillä, mutta ei oikein löytynyt. Myöhemmin Suomeen palattuamme meidät kutsuttiin syntymäpäiville Liettuaan. Emme koskaan olleet käyneet maassa, joten uteliaina lähdimme kekkereille. Yllätyimme ravintoloiden hyvästä tasosta. Löysimme elämämme upeimman vesipuiston Vilnan ulkopuolelta. Naureskelimme kun pelkkä ajatuskin oli uskomaton, että paras vesipuisto löytyi lopulta Baltiasta, eikä Australiasta, vesiurheilijoiden maasta.

Vesiliikuntavälineet

Vesiliikunta on yllättävän tehokas liikuntamuoto. Energiankulutus on 40% enemmän kuin vastaavasti kuivalla maalla. Puolen tunnin vesijumppani vastaa tunnin juoksulenkkiä. Tietysti olen suunnitellut itse vesijumppaohjaajana itselleni tehokkaan puolituntisen. Kellunta ei kuulu ohjelmistoon.Teho saadaan aikaiseksi vesiliikuntavälineistä käsissä ja jaloissa. Et tarvitse isoa allasta tehokasta vesijumppaa varten. Kupera käsikäyttöinen mela tarjoaa erinomaisen pidon vedessä. Käsimeloissa on monia tyhjennysreikiä ja vesikanavia, vähäinen isku mahdollistaa lihasten turvallisen rakentamisen. Hankin itse ostoskeskuksesta melat, joissa ei ole tyhjennysreikiä ja levy suhteellisen iso, jolloin niiden käyttö on kompelöä ja etenkin raskasta. Pitää olla erityisen tarkka, että käyttää oikein, ranne suorana, ettei tule rasitusvammoja. Valikoima vesiliikuntavälineissä on nykyään todella laaja. Kaikenkokoisia ja -muotoisia välineitä, joista jokainen varmaan löytää omansa. Veden vastus on yllättävän voimakas, joten aluksi hanki kevyitä välineitä, ei liian isoja. Kestävyysharjoitteluun tarkoitetut käsineet auttavat lisäämään työntövoimaa ja lisäämään uintinopeutta. Vesijumpassa käsineet ja melat lisäävät huomattavasti tehoa ja edes auttavat liikkeiden tekemistä.

https://amzn.to/3vXBTuw

https://amzn.to/3HGCTpy

https://amzn.to/47WKaw0

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *