Häälahjoja ja asunnonvaltaajat osa 3

Omalle kohdalle tullut jo kaksi kertaa tilanne vastaan, että asunto on myyty kalustettuna, mutta kaupanteon jälkeen kun olen mennyt kiinteistöön, niin tavaraa lähtenyt sopimatta mitään etukäteen. Valencian kerrostaloasuntoon oli jätetty vain kirjakaapit, kaikki muu oli lähtenyt, kuten sänky, ruokapöytä ja tuolit sekä kattolamput. Torreviejan asunnosta oli viety mm.taulu, joka komeili asunnon myynti-ilmoituksessa ja irtaimistoa. Kun kysyimme asiasta, niin saimme molemmilla kerroilla vastaukseksi, että huonekalut ja irtaimisto olivat häälahjoja.

Sähkö ja vesi sisältyy vuokraan

El Puigin taloa olemme yrittäneet sekä vuokrata että myydä kesästä lähtien. Myymme asuntoa kalustettuna, mutta myynti-ilmoituksessa emme sitä mainitse. Tämä oli kiinteistövälittäjän neuvo. Olisiko yleisesti tiedossa, että kalusteet saattavat lähteä ennen kaupantekoa monen kirjavilla selityksillä, varsinkin kun myyjänä espanjalainen.

Muutamia perheitä on ollut kiinnostuneet vuokraamaan taloa. Eräs pariskunta Kyprokselta halusi vuokrata, mutta sähkö ja vesi olisi pitänyt sisältyä vuokraan. Tähän emme voineet suostua näillä sähkön hinnoilla ja lisäksi taloon kuuluu uima-allas, joka lämmitettävissä. Seuraava kiinnostunut oli italialainen perhe, joka myös edellytti, että sähkö ja vesi sisältyy vuokraan. Tämän jälkeen vielä pari muuta perhettä halusivat maksaa vain vuokran. Hämmentävä tilanne, koska välittäjienkin mielestä vuokratessa on itsestään selvä, että vuokralainen maksaa erikseen sähkön ja veden, kuten myös me olemme aina tehneet vuokratessa asunnon Espanjassa.

Kova paikka tuli eteen, kun ukrainalainen perhe oli kiinnostunut asunnosta, koska halusimme vuokrata sen heille ja annoimme siksi vuokran alennuksen. He halusivat kunnon alennuksen ilman, että olisi pitänyt maksaa sähköstä ja vedestä. Perheessä oli vanhempien lisäksi neljä lasta, joten laskimme, että sähkölasku saattaisi olla melkoinen. Vanhemmat molemmat kävivät töissä. Lopulta heistä ei saatu vuokralaisia.

Lähtökohtaisesti haluamme myydä talon, koska vuokraamisessa on täällä omat riskinsä. Eräs tuttu kertoi, että hän myös laittoi asuntonsa myyntiin, mutta heltyi kuitenkin vuokraamaan asuntonsa lapsiperheelle, joka tarvitsi asuntoa välittömästi. Asunto oli laitettu myyntikuntoon ja kalustettu uusilla huonekaluilla. Parin kuukauden jälkeen alkoi vuokranmaksu takkuilemaan ja lopulta perhe ei maksanut lainkaan vuokraa. Vuokranantaja meni paikan päälle katsomaan tilannetta ja keskustelemaan tilanteesta, ainakin näin oli tarkoitus tehdä. Kun hän meni paikalle, niin kaikki ikkunat ja luukut suljettu. Kun hän astui asuntoon sisälle, huoneisto oli pimeänä, lämmin ja haisi homeelle. Koko asunto oli tyhjennetty wc-telineitä myöden. Asunto remonttiin ja uusien huonekalujen osto edessä.

Asunnonvaltaajien tilanne osa 3

Naapurimme talosta on valtaajat saatu häädettyä pois, kiitos naapuruston. Tänään siellä kävi valokuvaaja, joten todennäköisesti talo laitetaan myyntiin. Portti on edelleen lukittu meidän kettingillä ja vastapäisellä talon omistajalla avain lukkoon. Olemme kaikki aktiivisesti tarkkailleet taloa ja käyty tekemässä tarkastuskäyntejä. Olin tyytyväinen, että onnellinen loppu, kunnes valtaajat löysivät uuden kohteen. Pihapiirimme toisella puolella on myynnissä talo, joka ollut tyhjillään muutaman vuoden. Talon omistaa suomalainen pariskunta. Noin viikko sitten näin, kun sinne meni kaksi miestä, jotka näyttivät kiinteistövälittäjiltä, ainakin pukeutumisen puolesta näin luulin. Menin vaihtamaan pari sanaa portilla seisovan miehen kanssa ja ilmoitin tulevasta piharemontista. Mies vaikutti asialliselta, mutta ei puhunut englantia, jota vähän ihmettelin. Toinen miehistä oli mennyt sisälle. Tämän jälkeen heitä ei ole näkynyt. Naapurimme soitti minulle ja kyseli kenen kanssa juttelin, sillä hänen mukaansa näillä miehillä ei olisi pitänyt olla mitään asiaa mennä taloon sisälle. Naapurimme, myös suomalainen, tunsi hyvin pariskunnan, joka myi taloa ja oli ottanut asiakseen pitää silmällä taloa.

Eilen sain tiedon, että miehet olivat olleet luvattomalla asialla. Toinen miehistä, joka oli mennyt taloon sisälle, oli rautasahaa käyttäen päässyt naapurin pihan kautta sisälle. Naapurissa asuu espanjalainen nainen, joka oli reagoinut tilanteeseen ja saanut miehet lähtemään. Kyseinen nainen on kuulemma entisen mafioson jälkeläinen, joten ehkä hänellä käytössä järeätkin keinot tai ns.aseet. Tapahtuneesta ilmoitettu omistajille, jotka tulivat paikalle. Tällä hetkellä talo on tarkkailun kohteena. Talon toisella puolella asuva, ruotsalainen tietotoimisto, tarkkailee asuntoa, kuten myös mafioson jälkeläinen. Suomalainen naapurimme on laajentanut valvontakameraa kattamaan myös kyseisen talon etupihan. Meidän ikkunoistamme on myös suora näköala yhteiselle pihalle, joten näen talon etupihan. Sovimme, että ilmoitamme heti, jos jotain liikettä suomalaisten asunnon edessä on havaittavissa.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *