|

Nakuilua

Yhteisöaltaat eivät ole vain hauskanpitoa naapurustolle ja vieraille, vaan ne ovat usein myös kesän konfliktien lähde. Pulahdushetken ongelmien välttämiseksi on hyvä tietää altaan käyttöä koskevat määräykset ja velvollisuudet.

Naapureiden väliset riidat kiihtyvät kesäkuukausina ja rinnakkaiselo voi muuttua hektiseksi. Uima-altaan käyttö, yläosattomissa esiintyminen tai nudismi, melu ja grillijuhlat ovat eräitä tärkeimpiä syitä naapureiden välisissä kiistoissa. Kesä on aikaa, jolloin vietämme enemmän aikaa ulkona, illat pimenee paljon myöhemmin ja käytämme enemmän yhteisiä tiloja.

Hengenpelastajat, kuutti-ja norppaohjaajat

Kaikissa yhteisöaltaissa ei vaadita hengenpelastajaa, se riippuu yhteisöstä. Kataloniassa, Castilla y Leónissa, Baleaarien saarilla ja Murciassa yhteisöaltaat ovat yksityisiä, eikä niitä koske julkisille altaille asetetut velvollisuudet hengenpelastajan läsnäololle. Valencian yhteisössä ei ole tarpeen noudattaa julkisia uima-altaita koskevia velvoitteita, jos omistajia on alle 100. Madridin yhteisössä kaikki uima-altaat, joilla yli 30 omistajaa ovat julkisten uima-altaiden säännösten alaisia, ja siksi heillä on oltava hengenpelastaja. Hengenpelastajan arvonimen voi saada yksityisten yritysten, hengenpelastajaliittojen tai Punaisen Ristin kautta. Hengenpelastajan vaatimus on olla yli 16-vuotias, läpäissyt ensiavun teoriakokeet ja kykenee uimaan 200 metriä enintään 4:15 minuutissa ja kuljettamaan tajuttoman uhrin 50 metrin matkan. Olen itse kuutti- ja norppaohjaaja, Sukeltajaliiton kouluttama. Suosittelen kursseja, jos haluaa laitesukeltajaksi tai harrastaa snorklaamista. Kuuttiohjaakurssi on tarkoitettu yli 18-vuotiaille, joiden kohderyhmä on 3-6 vuotiaat lapset ja heidän vanhempansa. Tämä on luonteva jatkumo vauvauinnin ja perheuinnin jälkeen. Norppaohjaajakurssi on lasten ja nuorten sukellustoiminnan ohjaamisen peruskurssi, joka antaa erinomaiset taidot laitesukellusta silmällä pitäen. Kurssille pääsee 15-vuotta täyttäneet. Se sopii kaikille, joilla on perustiedot snorklaamisesta. Molemmilla kursseilla opetellaan myös uimataitoja snorklailun lisäksi.

Autopaikka ei anna lupaa pulahtaa altaaseen

Kesäkuusta 2022 lähtien autopaikkojen omistajien pääsy uima-altaalle on kielletty, koska korkeinoikeus totesi, ettei heillä ole oikeutta käyttää allasta. Keskustelua on myös käyty siitä, että voiko vuokralaisilta evätä pääsy altaaseen, varsinkin turistiasuntojen vuokraajat. Vastaus on, että ei ole mahdollista. Voit pyytää ja varoittaa, mutta käytännössä et voi estää, eikä voida antaa sakkoja. Asukkaat sopivat keskenänsä omat järjestyssääntönsä, jotka on hyväksyttävä yksinkertaisella enemmistöllä. Asukkaat sopivat tilojen käyttöajat ja pelisäännöt, kuten voitko syödä uima-allasalueella vai liikkua yläosattomissa.  Sovitut asiat pitäisi kunnioittaa ihmisten perusoikeuksia eikä saa esiintyä syrjintää. Jos osa asukkaista eivät hyväksy sopimusta, niin sen voi aina riitauttaa, kuten tapahtui Almeriassa. Tapaus koski nudisteja, jotka pakottivat kaikkien muidenkin asukkaiden esiintyvän ilman vaatteita. Korkeinoikeus totesi antamassaan tuomiossaan, että naapuriyhteisö ei voi määrätä nudismia uima-altaalla ja sen määrääminen loukkaa tasa-arvoa.

Naturismi on vähenemässä

Massaturismi ja kännyköiden läsnäolo kaikkialla ovat tärkeimpiä tekijöitä, jotka selittävät sen, että nudismi on vähentynyt. Nudismin saapuminen palautti ruumiillisen kokemuksen, kosketuksen luontoon ja ympäristön kunnioittamisen, näin aikoinaan selitettiin. Mielestäni kaikki edelliset asiat voidaan yrittää toteuttaa vaatteet päälläkin, mutta asiat koetaan eri tavalla. On kyllä paljastettava eräs lapsuuden muisto. Olimme ahkeria veneilijöitä koko perhe ja lähdimme aina vaan kun oli mahdollista kohti Turun ja Ahvenanmaan saaristoa. Isäni oli hieman kärsimätön luonne, joten liikuimme ahkerasti saaresta toiseen. Aina kun olimme ankkuroineet saaren rantaan, niin lähdimme kiertämään saarta ympäri ja välillä meillä ei ollut rihman kiertämää päällä. Yksi sisarruksistamme paheksui kyseistä harrastusta ja jäi suosiolla veneeseen. Harrastus ei sovi kaikenikäisille.

Yläosattomat palvelujen tarjoajat

Begurissa (Girona)on historiallisesti yksi Katalonian tärkeimmistä nudistipoukamista. Aikaisemmin siellä pystyi ruokailemaan nakuna terassilla ja tarjoilijat liikkuivat yläosattomissa, mutta ei nykyään, koska nudistit vähentyneet. Tästä tulikin mieleen entisen yhtiökumppanini ehdotus aikoinaan asiakaskunnan kasvattamiseksi. Hän ehdotti, että annetaan fysioterapiapalveluja yläosattomissa, jollei muuten yritys menesty. Elettiin 90-luvun alkua, lama-aika, ja aloittelevilla yrittäjillä paineita yrityksen menestyksestä. Vastasin liikekumppanini ehdotukseen, että ihan varteenotettava ehdotus, mutta jos asiakas on terapiapöydällä kasvot alaspäin, niin eipä ole paljon nähtävää. Ei tarvittu turvautua yläosattomiin, onneksi.

Selfie-aikakausi

Selfie-aikakaudella on vaikea arvioida, kuka ottaa kuvan ja kenestä. Sekaannuksia voi helposti tulla. Tämä aiheuttaa pelkoa siitä, että kuvat voivat päätyä Internet-foorumeille tai pornografista sisältöä sisältäville sivuille, joilla on yleensä jopa erityisiä osioita, joissa rannoilta laittomasti poimittuja kuvia paljastetaan. Ei-toivottujen katseiden ja epäkunnioittavien kameroiden välttämiseksi suuri osa nudisteista menee mieluummin rannikkoalueille, joissa he löytävät vain ihmisiä, joilla ei ole uimapukua.

Nakuravintola

Pariisissa avattiin jo vuosia sitten ravintola, jonne pääsivät vain nudistit. Nykyään ravintola ei enää toimi. O`Naturelin sisäänkäynnillä sinun oli riisuttava kaikki vaatteet, mutta korut ja kengät olivat poikkeus. Matkapuhelimetkin saivat jäädä kyllä ​​pukuhuoneeseen järjestettyihin kaappeihin housujen, mekkojen ja alusvaatteiden ohella. Se oli Ranskan pääkaupungin ensimmäinen nudistiravinto ja yksi harvoista maailmassa, joka avattiin suuressa kaupungissa. Jokainen elää ja ruokailee tavallaan, mutta alastomuus ja ruokailu eivät mielestäni sovi yhteen, sen enempää en mene yksityiskohtiin.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *