Picasson vuosi

On vain kaksi aluetta, joissa asuntojen myynti on kasvussa. Toinen on Asturias, jossa se kasvaa 8 prosenttia, ja toinen on Murcia, jossa se kasvaa 1,3 prosenttia. Asuntotyypeittäin omakotitalojen myynti (11,8 %) laski hieman enemmän kuin muiden asuntojen myynti (11,2 %). Hintojen osalta on huomioitava, että vaikka asunnot ovat 0,7 % halvempia kuin edellisen vuoden vastaavalla jaksolla, omakotitalot kallistuivat 3,6 %.  Tämä oli odotettavissa ottaen huomioon rahoituskustannusten nousun, mikä on syntynyt korkojen nousun seurauksena. Jos ei ole sopiva aika ostaa asuntoa ja muuttaa, niin vanhan asunnon sisustuksen voi muuttaa. “Jos vuori ei tule Muhammedin luo, niin Muhammed menee vuoren luo”, sanoi Francis Bacon Googlen mukaan. Yritin etsiä henkilöä, kuka todella joskus on näin sanonut. Historiassa tunnetaan kaksi samannimistä miestä. Englantilainen yleisnero(1561-1626) Francis Bacon ja irlantilaissyntyinen taidemaalari (1909-1992) Francis Bacon, joka suuntautui kubismiin ja ekspressionismiin ja sai vaikutteita Picassolta. Mieheni mukaan se ei ollut Muhammed, joka halusi mennä vuoren luo, vaan Buddha. Istuva ja mietiskelevä Buddha ehkä tosiaan olisi halunnut päästä vuoren luo.

Picasso (1881-1973)

Picasson juhlavuoden kunniaksi suosittelen elokuvaa V niin kuin väärennös, jonka ohjasi suuri ohjaaja Orson Welles 1974. Elokuva on tehty Ibizalla ja se kertoo myös Picassosta. Lähtökohtaisesti elokuva kertoo eräästä taideväärentäjästä. Picasso on itse aikoinaan sanonut, että taide on valhe, joka auttaa meitä ymmärtämään totuutta.

Pablo Ruiz Picasson kuolemasta tulee tänä vuonna 50 vuotta täyteen. Hänen elämänsä ja työnsä muistoksi suunnitellaan laajaa näyttely-ja tapahtumaohjelmaa ympäri maailmaa, erityisesti isäntämaissa Espanjassa ja Ranskassa, jossa hän kuoli. Picasson vuosi on tilaisuus oppia hänen koko perinnöstään. Näyttelyitä on suunniteltu yli 33 maassa ympäri maailmaa, pääasiassa Espanjassa ja Ranskassa.

Kubismi

Georges Braque(1882-1963 Pariisi) oli ranskalainen taidemaalari ja kuvanveistäjä. Hän oli yhdessä Picasson kanssa yksi kubismin varhaisimmista kehittäjistä. Kubistisessa taiteessa esineet hajotetaan ja kootaan uudelleen pelkistyneessä muodossa. Kubismi esittää esineitä eri kuvakulmista samaan aikaan. Kubistisen teoksen katsojan tulee ottaa huomioon ajan ulottuvuus. Kuvattua esinettä ikään kuin kierretään ympäri ja eri puolet kuvataan eri kuvakulmista. Kubismi toi siksi taiteeseen jotain uutta.

Ole kuin Picasso 

Huoneiston sisustamisessa ja värien käytössä, ole luova, jopa radikaali. Käytä väripalettia kuten suuret taiteilijat, Piet Mondrain tai Picasso, jotka käyttivät värejä töissään yhdistelemällä niitä rohkeasti. Abstrakti taide on todellisuutta jäljittelemätöntä taidetta.Taideteoksista voi saada inspiraatiota ja rohkeutta käyttää värejä mm. vastakkaisia värejä, mutta tietysti pitää muistaa omat rajallisuutemme ja värien käytössä maltti on aina valttia. Erilaisilla muodoilla ja kuvioilla tulee elävyyttä pintaan. Siksak, raidat tai kaarevat linjat voivat erottua hyvin raikkaina. Omassa asunnossani on mm. eteisen päätyseinä maalattu mustaksi, mutta sen alla seinässä puusta tehty aaltokuvio, jolloin seinään ilmestyy tummempia ja vaaleampia mustan sävyjä, elävöittää seinää. Moni on halunnut mennä koskettamaan seinään ja varmistamaan, onko käytetty vuorotellen eri sävyistä mustaa maalia. Epätasainen pinta tekee kepposen.

Eräs arkkitehtipariskunta Valenciassa näytti mallia siitä, miten pienehkön tilan saa eläväiseksi. He olivat käyttäneet erilaisia seinämateriaaleja huoneistossa, jotka elävöittivät ja suurensivat tilaa, kuten kiveä ja puuta. Seinäväreillä voi korostaa esim. taulua tai julistetta. He olivat maalanneet yhden kapean seinän vaaleanpunaiseksi, mikä oli jännittävä kontrasti tummaa lattiaa vasten. Vaaleansinisellä seinällä oli valtava, korkea taulu. Vaaleansininen väri toi hienosti maalauksen esille, koska myös taulussa oli käytetty sinistä. Kodin sisustaminen voi olla jännittävä prosessi, jolla annat jokaiseen tilaan luonnetta ja persoonallisuutta.

Tärkeätä on estetiikka, toimivuus ja harmonia sisustamisessa ja siksi tunnistettava nämä tyypilliset virheet ja välttää niihin sortumista. Huono valaistus voi tehdä kodistasi tylsän ja kutsumattoman. Tämän ongelman ratkaisemiseksi on tärkeää yhdistää erilaisia valon lähteitä, huonekalujen järjestely voi vaikuttaa huoneen toimivuuteen ja estetiikkaan, liikaa koriste-tarvikkeita, tyylin johdonmukaisuuden puute ja tyhjät tai ylikuormitetut seinät.

Runoilija Picasso

Picasso teki maalausten lisäksi grafiikkaa, keramiikkaesineitä, veistoksia sekä kirjoitti runoja. Tässä muutamia mestarin värssyjä:

1.”Hitaasti kuolee, joka ei matkusta,

joka ei lue, joka ei kuuntele musiikkia,

joka ei löydä viehätystä itsestään.

Hitaasti kuolee se, joka tuhoaa itserakkautensa,

joka ei anna itseään auttaa.

kuole hitaasti…”

2. “Mutta muista, että ainoa henkilö, joka seuraa sinua koko elämäsi ajan, olet sinä itse.

Pysy hengissä, mitä tahansa teetkin!”

3. “Taiteen tarkoitus on pestä arjen pöly sielustamme”.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *