Juhlapäivät

Itsenäisyyspäivä

Vietimme Suomen itsenäisyyspäivää ensimmäistä kertaa Torreviejassa. Laitoimme roihut muurin päälle ja altaasta heijastuva sininen valo valaisi koko etupihan. Naapurimme oli laittanut kynttilät ikkunoihin. Kukkulamme päällä näkyi Suomen Itsenäisyyden hiljainen ja arvokas juhlinta.

Pyhäpäivät

Jos ei ole siesta, niin on fiesta, kuten eräs virolainen toimija meille sanoi. Espanjalaiset ovat fiksua kansaa. Kaikista pyhäpäivistä otetaan kaikki irti ja niitä on paljon, koska mukaan otetaan pyhimysten muistopäivät ja itsenäisyyspäivä tuplana. Pyhä- tai juhlapäivää edeltävä tai seuraava päivä on usein vapaa, jollei virallisesti, niin ainakin epävirallisesti. Ja maa on vielä siirtymässä 4-päiväiseen työviikkoon.

Siesta

Siestan viettoa talvikautena en ymmärrä. Siesta poikkaisee tehokkaan työpäivän. Aamulla töihin, töistä kotiin, iltapäivällä töihin ja illalla kotiin. Aikaa ja polttoainetta kuluu työmatkailuun. Kaupat kiinni päivisin useamman tunnin. Valenciassa noudatetaan hyvin tunnollisesti liikkeiden aukioloaikoja, mutta täällä Torreviejassa tilanne eri, johtuen ehkä ulkomaalaisten runsaasta määrästä.

Kysyin eräältä yrittäjältä, että saa kai yrittäjä tehdä töitä esim. siestan aikaan, jos töitä tarjolla. Vastaus oli, että ei saa. Uhkasakon uhalla voi tehdä, mutta jos jää kiinni, niin joudut maksajaksi. Tällä tavalla varmistetaan, että myös yrittäjät muistavat levätä. Suomessa yrittäjät saavat kuulla yrittäjien vapaudesta, vapaudesta olla aina käytettävissä.

Suomen itsenäisyyspäivänä meillä pari espanjalaista kaveria kuitenkin rehkivät useamman tunnin töitä. He asensivat vastavirtalaitteen altaaseen ja lämpöpumpun. Ehkä säännöt eivät koske niinkään espanjalaisia kuin ulkomaalaisia. Espanjalainen voi selvitä aina puhumalla tai sitten ei.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *