|

Hulppea townhouse myynnissä

“Hyvästit pienelle kylälle El Puig De Santa Mariassa, noin 12 km Valenciasta pohjoiseen. Vietimme siellä viikonlopun ja laitoimme talon myyntikuntoon. Kun lähestyimme kylää, niin tunsin suurta ylpeyttä. Kiintymykseni kylää kohtaa johtuu siitä, että ostimme huonokuntoisen talon, jonka laitoimme kuntoon kuitenkin samalla kunnioittaen vanhaa arkkitehtuuria. Ensimmäisen kerran kun astuin taloon sisälle, niin ymmärsin, että talo on vain odottanut omistajia, jotka arvostavat sitä”, näin kirjoitin vuosi sitten keväällä.

Viestittelin juuri muutaman kiinteistövälittäjän kanssa. He kertoivat, että talo on herättänyt kiinnostusta ja asuntonäyttöjä on ollut, mutta espanjalaiset ovat hyvin varovaisia ja ulkomaalaiset vierastavat espanjalaista ympäristöä. Joku katsoja olisi halunnut puutarhan, mikä on täysin mahdollista toteuttaa. Asunnossa on iso takapiha, jossa paljon hyödyntämätöntä pinta-alaa. Edellisillä omistajilla, unkarilais-englantilaisella perheellä, oli takapihalla puutarha. Heillä oli kauniisti sommiteltuja yrttejä ja kukkia ruukkuissa, jotka oli kiinnitetty seiniin tai maahan isoihin istutuspenkkeihin. Siellä oli palmuja ja appelsiinipuita. Nykyään näiden tilalle on tullut mosaikkilaatat ja uima-allas, joka kunnostettu perustuksia myöten. Syy tähän oli se, että kesän jälkeen kaikki viherkasvit olisivat todennäköisesti kuolleet Espanjan kuumuudessa. Toiseksi nautin vesijumpasta aamuisin, joten uima-allas on se mitä arvostan. Aina kun tyttäreni tuli käymään, asui tällöin Valenciassa, niin otimme pyörät ja polkasimme vartissa heikkarannalle. Koiramme istui korissa. El Puigin rannalla on myös koirille sallittu ranta-alue, joten pääsimme kaikki uimaan.

Uimarannan lisäksi kaipaan niitä lukuisia pieniä kauppoja, joista sai tuoretta kalaa ja lihaa. Pienet konditorialiikkeet olivat piste i:n päälle. Aamuisin aamulenkin jälkeen menin ostamaan tuoretta leipää. Eräs kahvila aukesi joka arkiaamu jo klo 6 aikaan. Kun juoksin koirani kanssa kahvilan ohi, niin vastaleivotun leivän tuoksu tuli kadulla vastaa. Kahvilassa oli jo niinkin aikaisin muutamia ihmisiä aamiaisella. Kahvilanpitäjä oppi tuntemaan aikatauluni ja tervehti ystävällisesti ikkunan takaa. Palatessani kiinnitin koirani ison ikkunan alla olevaan penkkiin ja kipaisin kahvilaan sisään ostamaan aamiassämpylät. Yleensä en ikinä jättäisi koiraani minkään kaupan ulkopuolelle, mutta tässä kylässä tunsin oloni niin turvalliseksi, että uskalsin sen tehdä. Ja toiseksi poliisiasema oli nurkan takana.

Kylän aukiolla oli erilaisia kahviloita, ravintoloita ja viheralueita, jossa lapset leikkivät tai potkivat palloja. Aukion laidalla oli kylän poliisiasema. Voisi sanoa, että kyläläiset kokoontuivat poliisiaseman etupihalle. Poliisit olivat hyvin aktiivisia, tulivat usein lenkeilläni vastaan ja vaihtoivat pari sanaa Stellan, kääpiöpuudelini, kanssa. Aukiolla juttelivat kyläläisten kanssa ja ottivat elämän rennosti. Tätä tietysti edesauttoi vähäinen rikollisuus tai olematon rikollisuus. Ainakaan en koskaan kuullut mistään lainvastaisesta tai korviini ei kantautunut poliisiauton sireenien ääntä. Ainoa säännöllinen ääni, mikä kuului koko kylän, olivat mahtavat luostarin kellot.

El Puigissa on parin vuoden sisällä tapahtunut paljon myönteistä, sillä kylästruktuuria on parantunut. Vanhat rakennukset on remontoitu ja saaneet uuden ulkoasun, samoin puistot ja aukiot. Kylästä on erinomaiset yhteydet mm. Valenciaan ja muualle. Meri ja hiekkarannat lähellä, Playa de El Puig. Kylän ohi kulkee 16 km pitkä kuntorata, joka lähtee Valenciasta ja päättyy Pucoliin, naapuri kaupunkiin. Kuntoradalla on pyöräilijöille ja juoksijoille omat baanansa, joten Valenciaan voi myös pyöräillä ja pitää muistaa, että kaupungissa on Espanjan yksi parhaimmista pyöräilyverkostoista. Valenciasta on laivayhteys mm.Ibizaan, mikä on näkemisen arvoinen saari.

Aikoinaan kun ostimme asunnon, niin arvostin sekä lyhyttä etäisyyttä rannalle että erinomaista junayhteyttä Valencian kaupunkiin. Asunnostamme juna-asemalle on korkeintaan 15 min kävelymatka ja junia menee vähintään tunnin välein Valencian kaupunkiin. Tietysti pääset myös pohjoiseen, vaikka Barcelonaan, jossa olemme useasti käyneet. Muutaman kerran lensimme Helsingistä Barcelonaan ja sieltä junalla Valenciaan. Valencia on kaunis kaupunki. Valenciassa on kulttuuria, konsertteja, tyylikkäitä ihmisiä, joita on ilo katsoa, hyviä ruokapaikkoja ja kaunista, vanhaa arkkitehtuuria. Kaipaan Valenciaan ja siksi olemme päättäneet viettää siellä joulu ja vuoden vaihtuminen. Haluan viettää yöt omassa linnassani ja käydä nauttimassa kansainvälisestä menosta Valencian kaupungissa.

Kauan aikaa sitten, monia vuosia sitten, kävin Etelä-Italiassa, Gallipolin pienessä kaupungissa. Olin perheeni kanssa jalkapallojoukkeen mukana. Joukkueemme oli menossa pelamaan ystävyysotteluita paikallisen joukkueen kanssa. Matkan suunnittelija oli italialainen isä, jonka poika pelasi samassa joukkueessa kun oma poikani. Italialainen isä oli vanhaa aatelissukua, joka omisti linnan aivan keskellä kylää. Kun kävelimme kylän kapeita teitä pitkin, niin pysähdyimme valtavien ovien luo, kuin linnan ovien, kohdalla. Valtavat ovet avautuivat ja menimme sisään. Saavuimme hyvinhoidettuun puutarhaan, josta oli sisäänkäynti linnaan, mahtavien pylväiden takana. Meidät ohjattiin portaiden luo ja lähdimme kapuamaan niitä ylös. Onneksi pelaajien lisäksi myös joukkueen valmentajat ja muu tukijoukko olimme hyväkuntoisia, sillä kapusimme todella ylös katolle asti. Kattoterassi oli valtava ja sinne oli katettu iso pöytä. Tarjoilijat alkoivat tarjoilemaan meille ruokaa, kun olimme istuutuneet paikoillemme. Samalla kun nautimme hyvästä ruoasta, niin saimme ihailla sanan mukaisesti henkeä salpaavia maisemia. Ymmärsin, että tälläisen kokeen mahdollisesti once in your lifetime. Miksi kerroin tämän on syynä se, että El Puigin asunnossa on samaa linnamaista tuntua ja valtavan isot ulko-ovet kuin linnan ovet, jotka avautuvat tielle. Lisäksi yläkerrasta avautuvat ulos kadulle isot ikkunat, kuin salin ovet ja voimme istua ja seurata kylän tohinaa. Kai sitä jokainen nainen haluaa joskus elää kuin prinsessa!

Voit käydä tutustumassa linnaani, jos kiinnostuit ja/tai ottaa yhteyttä s-postilla turmo.taru@gmail.com

https://asunnot.oikotie.fi/myytavat-asunnot?pagination=1&locations=%5B%22el%20puig%22%5D&cardType=100

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *