Kiinteistöbusiness

“He tulevat pääasiassa Saudi-Arabiasta, Qatarista ja Egyptistä”, vakuutetaan EL MUNDO:lle, “vaikka jälkiä ei aina ole helppo seurata, koska he tulevat usein listaamattomiin yrityksiin ja heidän tietonsa ovat läpinäkymättömämpiä”, samat lähteet lisäävät. Madrid, Barcelona, ​​​​Malaga, Baleaarit ja Valencia ovat kysytyimpiä paikkoja kiinteistöalalla. Espanja on maailman matkailuvalta. Joka vuosi kävijät lisääntyvät Espanjan kaupungeissa ja rannikoilla. Hotellit ovat edelleen tärkein sijoituskohde.

Ne, joilla on pätäkkää sijoittaa, he vastavuoroisesti odottavat myös saavansa jotakin. Kun eteeni tuli artikkeli juuri arabirahoista Espanjassa, niin ajattelin, näin se homma menee. Aikaisemmin se iso raha kulkeutui Isoon-Britanniaan tai Ranskaan. Lontoo on ollut aina suosikki, myös venäläisten, mutta vähitellen huomio on kiinnittynyt muualle, kuten aurinkoiseen Espanjaan. Espanjassa hotellibusiness on kova sana ja Euroopan komissio on tukenut arabirahoitteista toimintaa hotellialalla. Arabisijoittajien rinnalle ovat aasialaiset ja Latinalaisen Amerikan sijoittajat. Meksikon, Kolumbian, Chilen ja Venezuelan suuret sijoittajat keskittyvät asumiseen ja espanjalaisiin luksusasuntoihin. Nämä sijoittajat ovat antaneet Madridille lempinimeksi “European Miami”, mutta pääkaupunki ei ole ainoa paikka, johon näiden kiinnostus on keskittynyt, vaan myös Marbella, Malaga, Baleaarit ja Costa del Sol ovat erittäin suosittuja.

Jos yksi ei tee sitä, muut tekevät sen

Mikään ei ole saanut Espanjan ulkopolitiikkaa muuttamaan kantaansa öljydollareja kohtaan. Moskeijoiden rahoitus Espanjassa on selvä merkki Saudi-Arabian ja Qatarin diktatuurien vaikutusvallasta. Korkean tason liiketoiminta ja voimakkaat pääomasijoitukset espanjalaisiin yrityksiin sekä näiden maiden tarjoama tuottoisa business saa unohtamaan kaiken muun. “Jos yksi ei tee sitä, muut tekevät sen”, vastasi talousministeri Luis De Guindos, kun kysyttiin Espanjan kauppasopimuksista Saudi-Arabian kanssa. Saudi-Arabian rahavirrat menevät Espanjan ja Euroopan tärkeimmille moskeijoilla. Saudi-rahat ovat Marbellan moskeijoissa, Whitechapelissa Lontoossa, King Fahdin moskeijoissa Los Angelesissa tai Saint-Etiennen moskeijoissa Nantesissa. Saudi-Arabia ja Qatar ovat tehneet kaikkensa, jotta islam leviäisi maailmanlaajuisesti. Tuntuu, että länsimaat ovat päättäneet parhaaksi katsoa muualle ja laittaa taloudelliset edut etusijalle.

Business as usual

Päätavoite on business. Länsimaat puolustavat toimintaansa vedoten kaupallisiin ja poliittisiin suhteisiin Saudi-Arabian kanssa. Saudi-Arabiaan on perustettu useita espanjalaisia yrityksiä eri aloilta. Saudi-Arabiassa toimivia yrityksiä ovat ACS, Dragados, Repsol, Amadeus tai Indra, mutta on monia muitakin säännöllisesti arabimaassa toimivia yrityksiä, jotka ovat tuntemattomia. Espanjan kuninkaallinen perhe on aina ollut yhteistyöhaluinen, kun on kyse kommunikointi kanavien luomisista, jotka tähtäävät loistaviin kaupallisiin sopimuksiin Saudi-Arabian hallinnon kanssa. Espanjan kauppakamari ja arabien kauppakamarien liitto ovat allekirjoittaneet MOU:n, jonka tavoitteena on vahvistaa yhteistyötä ja aloittaa työ arabien kauppakamarin luomiseksi Espanjaan. MOU tulee nimestä Memorandum of Understanding, sopimus, joka voidaan tehdä toisen maan kanssa ja sopia m. yhteistyöstä koulutuksen, kulttuurin, taiteen, tieteen ja tutkimuksen kanssa.

Espanjalaisten yhteistyö arabien kanssa ulottuu aina 700-luvun alkuun, jolloin Pohjois-Afrikan muslimit ylittivät Gibraltarin salmen. Eurooppalaiset kutsuivat maahantunkeutujia maureiksi Mauritanian mukaan. Vuosisatojen kuluessa maurit jättivät perinnön espanjalaiseen arkkitehtuuriin, musiikkiin, ruokaan ja kieleen. Espanjan suurimman sankarin nimi El Cid tulee arabiankielisestä sanasta herra. Arabien vaikutus on ollut merkittävä Espanjassa ja on sitä edelleen.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *