Laiton terassi 3.osa

Matkalaukkuperhe

Ja taas aamulla vanhemmat lähtivät talostaan isot matkalaukut käsissään. Olivat olleet yötä asunnossa. Pari kertaa olen nähnyt heidän teini-ikäiset lapsensa, tyttö ja poika, jotka selvästi haluttomina ovat käyneet kantamassa tavaroita sisälle. He eivät itse ole jääneet taloon. Bunkkeri ei näköjään ole nykynuorisolle mieluisa paikka asua.

Asumistodistus

Jotta voit tehdä sähkö-ja vesisopimukset, niin se edellyttää asumistodistuksen näyttämistä, mutta kuten tapana on, niin sopimuksiin vaan siirretään uuden omistajan nimi ja kaikki jatkuu näiltä osin entisellään. Asumistodistuksen saa, kun asunto on tarkastettu ja todettu määräysten mukaiseksi, ei siis laittomia rakennelmia. Mutta, jos todistusta ei tarvitse näyttää esim. sähkösiirron yhteydessä, niin kaikki on hyvin. Onneksi asianhoitajamme on aktiivinen, kiitos hänelle ripeydestä. Työmaa on hiljentynyt. Naapuri on saanut meilinä tiedonannon töiden lopettamisesta ja tällä viikolla virkailija pitäisi mennä henkilökohtaisesti tapaamaan naapurin omistajia ja he saavat paperisen version rakennuskiellosta.

Ei kai tämä ole voinut tulla yllätyksenä naapurille? Kyllähän heidän on täytynyt tietää, mitä voi tapahtua ja toisekseen heidän talonsa on niin pramilla, koko naapurusto näkee tilanteen. Ei tämän laajuista projektia voi tehdä salassa. Ei kai kukaan voi olla reakoimatta. Mitä he odottivat? Mitä tämän jälkeen? Odotin, että jatkavat töitä ja maksavat sakkoa, mitä kunta nyt sitten määrääkin. Rakennelman purkaminen tulee olemaan aikamoinen projekti, sillä rautaa, tiiltä ja sementtiä kyllä riittää. Koko sen aikana, kun terassia on rakennettu, niin työmiehet ovat piiloutuneet huppuihin ja lippalakkeihin. Työnteko ollut hyvin totista touhua, jutut vähissä.

Poliisi kävi sekä työmaalla että vallatussa talossa

On kulunut tasan kaksi viikkoa siitä, kun teimme naapurin työmaasta reklamaation ja tänään kävi poliisi ojentamassa paperin, jossa oli rakennuskielto. Heti poliisin lähdettyä talon omistaja kiipesi itse terassille ja jatkoi muurausta, kunnes havahtui siihen, että kuvasimme häntä. Omistaja ja mieheni vaihtoivat pari kohteliasta sanaa. Mieheni kertoi, että video menee eteenpäin, naapuri sanoi thank you ja mieheni vastasi kohteliaasti you welcome, ja hän lopetti muurauksen ja tuli alas katolta. Lähdimme lounaalle ja kun tulimme parin tunnin päästä takaisin kotiin, niin poliisiauto oli pysäköinyt meistä pari metriä ylemmäs tien reunaan. Kolmas talo meistä ylempänä on ollut pitkään autiona. Sääli, sillä talo on arkkitehtuuriltaan kaunis, vaikkakin jo osaksi kasvillisuuden peittämä. Talon portti oli auki ja poliisit menivät sisälle. Pian sieltä poistui mies kahden pienen lapsen kanssa, joiden luo yksi poliiseista meni juttelemaan ja seuraan liittyi nainen sylivauvan kanssa. He olivat yrittäneet vallata asuntoa.

Talonvaltaajat…taas!

Olen aikaisemmin kirjoittanut talonvaltaajista. Naapuruston aktiivisuuden ansiosta saimme silloin valtaajat häädettyä ja sen jälkeen talon osti espanjalais-saksalainen perhe, joka ei vielä ole muuttanut taloon, vaan tyhjentäneet talon irtaimiston pihalle. Uudet valtaajat hakivat tavaroita kyseiseltä pihalta edellisenä päivänä, jota hieman ihmettelin, sillä lukittu portti oli murrettu irti kokonaan muurista. Naapurin työmiehet vilkasivat myös pihalle, mutta näköjään me kaikki oletimme, että perhe on nykyisten omistajien tuttuja. He eivät olleet, vaan hakivat tavaraa valtaamaansa taloonsa. Nämä kaksia taloa, joista olen kirjoittanut ja jotka ovat vallattu, niin minkä takia hyviä taloja pidetään tyhjillään vuodesta toiseen, vuosikymmenestä toiseen? Maassa on huutava pula asunnoista. Jos talot ovat nykyään roskapankin omistuksessa, niin miksi niitä ei laiteta myyntiin tai kunnosteta ja vuokrata?

Talon ryöstäjät

Kun lähestyin taloamme, niin eräs rouva tuli juttelemaan minulle ja kysyi, että tunnenko vallatun talon omistajia. Vastasin, että en. Sen jälkeen hän kertoi kysyvänsä asiaa meidän naapurilta. Kun poliisit olivat lähteneet, niin meidän naapuri työmiesten kanssa marssivat määrätietoisesti taloon, josta juuri valtaajat olivat poistettu. Ihmeteltiin, että mitä he siellä tekivät. Olivatko aikeissa ostaa senkin talon? Eivät olleet ostoaikeissa, vaan ryöstämässä talon. He kantoivat pöytiä, tuolia ja kaikkea muuta tavaraa talosta pois ja veivät meidän naapurin talon pihalle omistajan johdolla. He käyttivät tilanteen hyväksi ryöstämällä toisten talon, kun kerran terassin teko keskeytettiin. Piha on täynnä kaikenlaisia huonekaluja, jopa ihan hyvännäköisiä rottinkihuonekaluja ja pakastin-jääkaappiyhdistelmä. Miksi poliisi ei ollut lukinnut talon porttia, jota oli yritetty vallata? Se on edelleen auki.

Haljennut julkisivun seinä

Naapuri aloitti ajankuluksi liukuovien asentamisen yläkerran makuuhuoneiden ikkunoiden tilalle sillä seurauksella, että koko seinä halkesi. Seinästä on irronnut isoja lohkareita. Tämä koko tilanne on ihan absurdi. Taloa murenee ja rumenee. Naapuri oli aikaisemmin aamulla tullut käymään ja ilmoitti, että hän toimittaa arkkitehdin piirustukset terassista. Hymyilimme ja totesimme, että hyvä asia. Ja ei varmaan kukaan arkkitehdi ole piirtänyt heille mitään ja nyt koko talon julkisivu on yläkerran haljennutta seinää myöten tuhottu. Suomalainen seinänaapurimme uskoo, että talo oli alunperin tarkoitus remontoida myyntiä varten. Toivon sydämeni pohjasta, että myyvät talon, joskin nykyään remontoitavassa kunnossa. En halua naapureita, jotka varastavat huonekaluja, koska hehän voivat tulla myös meille kun emme ole paikalla. Laiton terassikyhäelmä on meidän kannalta erittäin huono myös turvallisuuden kannalta. Naapurin parvekkeelta suora yhteys meidän makuuhuoneemme liukuoviin ja niistä sisälle. Onneksi suomalainen naapurimme on turvalaitteiden asiantuntija, joka informoi meitä kaikista mahdollisista turvalaitteita, joista olen laittanut tiedot blogien jälkeen. Hänen oma talonsa on älytalo. Nykyään turvalaitteet eivät ole kalliita ja kehitys on harpannut valtavan askeleen eteenpäin. Älylaitteet ovat todella nimensä veroisia.

Kosto on minun

Eilen kesken television katselun naapurin puolelta käännettiin musiikin voluumi täysille. Oli haastavaa katsoa englantilaista dekkaria romanialaisen musiikin viedessä kaiken huomion. Naapuri kostaa vastoinkäymiset meille. Tämän jälkeen kuului yllättäviä kovia paukahduksia meidän ja naapurin välisestä seinästä. Joku mojautti oikein kunnolla vasaralla tai vastaavalla seiniin, yksi lyönti per alue. Ja hän ei ollut laittamassa tauluja seinälle. Vaimo puolestaan on päättänyt liikkua kotona korkokengissä. Yritimme hillitä itsemme ja muistelimme erästä presidenttiämme, joka sanoi tämän kuolemattoman lauseen, älä provosoidu kun sua provosoidaan. Kyllä Manu tiesi.

https://amzn.to/3OBIDVc

https://amzn.to/3Uxazh2

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *