Värikäs Alicante

Alicanten maakunnassa on myös talvella upeita vierailukohteita. Historiallisia kaupunkeja tai/ja mielenkiintoisia ulkoilureittejä. Kiinnostaako luolastot tai laguunit tai luonnonpuistot?

Luolastot

Espanjassa on paljon luolia, jotka ovat muodostuneet miljoonien vuosien aikana ja joista useammat ovat monia kilometrejä pitkiä. Cabeco D`Orin rinteillä, noin 24 kilometriä Alicantesta, sijaitsevat luolat, joissa on yksi Espanjan korkeimmat holvit. Nämä holvit toimivat akustiikan puolesta niin hyvin, että siellä järjestetään musiikkiesityksiä. Luolaston nimi on Coves de Canelobre, Busot.

Laguunit, vaaleanpunainen ja vihreä

Torreviejan vaaleanpunainen laguuni, 1400 hehtaaria, on suurin. Vihreä La Mata, joka sijaitsee puolitoista kilometriä edellisestä luoteeseen, on kooltaan 700 hehtaaria. Laguunit erottaa Chaparral, ja niitä yhdistää keinotekoinen Acequion-kanava , joka rakennettiin Torreviejan suolatasantojen hyödyntämistä varten. Torreviejan La Matan laguunien luonnonpuisto on paikallinen nähtävyys. Torreviejan laguuni on tunnettu korkeasta suolapitoisuudestaan, joka on lähes yhtä suolapitoinen Kuolleenmeren kanssa. Suolaviljelmä löytyy Santa Pola Salt Flatsin luonnonpuistosta, jossa on myös makean veden lammikoita, ranta-ja hiekkadyynejä. Alue on kooltaan 2470 hehtaaria ja se on erityisesti linnuille tärkeä suojelualue. Puistossa sijaitsee myös suolamuseo vanhassa suolamyllyssä, jossa vierailija voi tutustua suolan käyttöön, sen ominaisuuksiin ja historiaan.

Valkoinen helmi Altea

Mukulakivikaduistaan ​​ja valkoisista taloistaan ​​tunnettu Altea on Costa Blancan helmi. Talvella tämä kaupunki tarjoaa rauhallisen ilmapiirin, joka sopii ihanteellisesti vanhankaupungin tutkimiseen ja merinäkymien nauttimiseen.Taiteen ystävät voivat nauttia sen monista gallerioista ja käsityöliikkeistä. Lisäksi Altea on tunnettu monipuolisesta gastronomisesta tarjonnasta, joka yhdistää Alicanten perinteisen ja modernin keittiön.

Värikäs Vila Joiosa

Tämä viehättävä rannikkokaupunki on kuuluisa väririkkaista taloistaan, jotka reunustavat rantaa. Villajoyosa tai La Vila Joiosa tunnetaan myös suklaateollisuudestaan ja siihen liittyvästä värikkäästä historiasta. Kaupunki on kuuluisan Valor-suklaatehtaan koti. Talvella voit nauttia hiljaisista kävelyretkistä rannalla lähes omassa yksinäisyydessä ja vierailla suklaamuseossa, jossa opit alueen suklaaperinteestä ja nautiskelet suklaan eri mauista.

Makea Xixona

Xixona on nougatin syntymäpaikka ja tärkeä talvikohde Alicanten maakunnassa. Tämä pieni kaupunki sijaitsee vuoristossa mantelipuiden ja peltojen ympäröimänä, jotka ovat sen kuuluisan nougatin perusta. Voit vierailla Nougat-museossa ja nauttia kaupungista rauhallisesti ilman hälinää. 

https://amzn.to/49roLfA

https://amzn.to/4bvKgxD

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *