Valencia maailman ykkönen

Maailman parhaimmat kaupungit

Madrid ja Barcelona houkuttelevat edelleen ulkomailla työskenteleviä työntekijöitä. Etätyön ja missä tahansa työskentelyn yleistyessä, myös ulkomailla asuminen on lisääntynyt. Muiden Euroopan kaupunkien tapaan inflaatio on vaikuttanut niihin, mutta ovat onnistuneet hillitsemään hintojen nousua vuoden alusta lähtien. Kiihtyvän inflaation ja etätyön lisääntymisen aikana elinkustannuksista on tullut keskeinen tekijä kaupungin asukkaille elintasonsa ylläpitämisessä ja niille, jotka voivat vapaasti työskennellä missä tahansa he haluavat.

Maailman suurin expat-yhteisö InterNations on julkaissut Expat City Ranking 2022 -raporttinsa parhaista asuinpaikoista. Listassa oli 50 kaupunkia, ja se kertoo mitä mieltä ulkomailla asuneet ja työskennelleet ovat olleet viimeisen vuoden aikana.

Valencia numero yksi

Uudessa listassa Espanjan Valencia sijoittui ykköseksi – tehden siitä maailman parhaan kaupungin asua ja työskennellä. Tämä itselleni erittäin mukava uutinen, koska asuin Valenciassa useamman vuoden ja edelleen voin vain kehua kaupunkia. Valencia on 2000 vuotta vanha kaupunki, joka sijaitsee Espanjan kaakkoisrannikolla Turia-joen ja Välimeren yhtymäkohdassa. Se tunnetaan kauniista rannoistaan, vilkkaasta ruokakulttuuristaan ​​ja rikkaasta kulttuuristaan. Dubai sijoittui listan toiseksi ja Mexico City kolmanneksi. Toisaalta, kun on kyselty ulkomaalaisilta, missä ovat kalleimmat asuinpaikat, niin Dubai on sijalla 12. Kallein asuinpaikka on New York, toisena Hongkong ja kolmantena Geneve.

InterNationsin mukaan Valencia ei ainoastaan ​​ollut yleisen listan kärjessä, vaan myös elämänlaadun ykkönen. Ulkomaalaiset kehuivat espanjalaisen kaupungin edullisesta julkisesta liikenteestä, virkistysurheilun mahdollisuuksista ja turvallisuudesta. Valencia menestyi hyvin myös asumisen helppouden suhteen, kun taas ulkomaalaiset kertovat tuntevansa olonsa kotoisaksi ja ilmaisseet tyytyväisyytensä sosiaalisesta elämästään. Eikä siinä vielä kaikki. Valencia sijoittui kolmanneksi myös henkilökohtaisessa taloudessa, jopa ensimmäisellä sijalla elinkustannusten osalta.

Maailman 2o parasta kaupunkia asua

 1. Valencia, Espanja
 2. Dubai
 3. Mexico City, Meksiko
 4. Lissabon, Portugali
 5. Madrid, Espanja
 6. Bangkok, Thaimaa
 7. Basel, Sveitsi
 8. Melbourne, Australia
 9. Abu Dhabi
 10. Singapore
 11. Tallinna, Viro
 12. Miami
 13. Sydney, Australia
 14. Barcelona, ​​Espanja
 15. Nairobi, Kenia
 16. New York City
 17. Kööpenhamina, Tanska
 18. Lausanne, Sveitsi
 19. Toronto, Kanada
 20. Zurich, Sveitsi

Espanjaa vaeltaen

Pandemian aikana Espanjan maaseutu tarjosi matkailijoille sitä, mitä he etsivät: raitista ilmaa, kaukana ihmisvilinästä, luontoa ja rauhaa. Puhutiin paljon ekomatkailusta ja se on edelleen suuressa suosiossa. Maahan tutustuminen jalkaisin on yksi parhaimmista keinoista tehdä se. Villejä polkuja, jotka kulkevat rinnakkain Välimeren kanssa. Polkuja, jotka ylittävät rotkoja ja mutkia. Huimaavat kävelysillat sydäntä pysäyttävien rotkojen yli tai kävelymatka vuorijonojen ja jäätikköjärvien yli. Jokaisella askeleella vaeltaja vangitsee maiseman, näkymien tai erilaisten maastojen vivahteita. Jokaisella vaellusretkellä tietämys maasta, jolle astutaan, lisääntyy.

Tässä muutamia kohteita, joihin kannattaa tutustua.

1. Caminito del Rey, (Málaga) kävelyteitä ja riippusiltoja. Kuka uskaltaa kulkea polkua, jota vielä vähän aikaa sitten kutsuttiin “kuoleman tieksi”? Malagan pohjoispuolella sijaitseva El Camino del Rey avattiin uudelleen vuonna 2015 (yli 10 vuoden suljettuna) rakentamalla uusi, täysin turvallinen kävelytie Gaitanesin rotkon yli, noin sata metriä Guadalhorce-joen yläpuolelle. Reitti vie kapeaan El Chorron rotkoon, joka on 100 metriä syvä. Kävelijät voivat tuntea kuinka vartalo melkein putoaa jyrkänteeltä, jos he uskaltavat katsoa kohtisuoraan alas ja Guadalhorce-joen nopeaan virtaukseen.

2. Trans-Pyreneet: 800 kilometriä korkeita vuoria. Ranskaa ja Espanjaa erottavat Pyreneet eivät ole yhtä korkeita kuin Alpit (sen korkein huippu, 3 404 metriä, on Aneto), mutta ehkä upeampia ja monipuolisempia. Niille, jotka haluavat tutustua tämän naapurimaiden kesken jaetun vuorijonon monimuotoisuuteen, ei ole mitään parempaa kuin kulkea Trans-Pyreneet, jota pidetään yhtenä Euroopan kauneimmista ja haastavimmista vaellusreiteistä

3. Senda del Oso vanhan kaivosradan varrella (Asturias). Suosittu vihreä vaellusreitti, jonka varrella on useita nähtävyyksiä ja on erittäin hyvin viitoitettu(useita lepopaikkoja ja lukuisia infotauluja) Epätasaisuutta on vähän, koska se kulkee samaa reittiä pitkin, kun juna aikoinaan.

4. Sierra de Aracena(Huelva). Huelvan pohjoisosassa sijaitseva Sierra de Aracena on todellinen vaellusparatiisi, joka tunnetaan Espanjan parhaiden kinkkujen tuotannosta. Lukuisat metsät, viljelypellot ja niityt, joilla laidunnetaan karjaa. Paljon erilaisia, hyviä reittejä, jotka merkitty ja varustettu infotauluilla.

5. Formentera(Baleaarit). Tämä on yksi suurimmista vaellushaasteista, joita Baleaarien saarella voi tehdä. Se alkaa itäpäästä, vaikuttavimmalta kalliolta, joka inspiroi jopa kirjailija Jules Vernen fantasioita. Reitti on vaativa(yli 26 kilometriä kävelyä) ja aurinko paistaa jatkuvasti.

6. Tejera Negra – syksyinen pyökkimetsä (Guadalajara). Sierra Norten de Guadalajaran luonnonpuistossa on Etelä-Euroopan viimeinen pyökkimetsä. Metsässä on satumainen tunnelma väriensä, sammaleisen maaston ja hiljaisuuden ansiosta, varsinkin syksyllä metsä on värjätty kullanruskealla väripaletilla.

7. Siurana ja sen ympäristö. Monille Siurana on yksi niemimaan kauneimmista kaupungeista ja luultavasti Katalonian kaunein. Kaupunki sijaitsee korkealla kalliolla, josta hulppeat näkymät Serra del Montsantin luonnonpuistoon, jossa kulkee labyrinttimaiset polut metsien ja pystysuorien kallioseinämien välissä. Täällä on yksi maailman suositumpia kiipeilymaastoja. Poluilla näkee kiipeilijoitä kiristämässä köysiä kiipeilyä varten ja seinämiltä kuuluu ponnistusten ja rohkaisujen huutoja. Lähes kaikki tiet johtavat joidenkin vaikeimpien ja kuuluisimpien reittien juurelle.

8. Ebro River Canyon (Burgos). Täydellinen joenvarsimetsä, jossa on pyökkejä, vaahteroita, leppiä, pajuja, poppeleita ja tammia. Suuri osa poluista kulkee naapurikaupunkien välisiä perinteisiä polkuja pitkin, joita käyttivät aikoinaan paimenet. Metsässä on paljon sieniä ja erilaisia lääkekasveja.

Vuoristot

Iberian niemimaalla on noin 240 vuorta, jotka ylittävät 3000 metriä. Suurin osa niistä löytyy Aragonian Pyreneiltä, ​​mutta myös Katalonian Pyreneiltä ja Sierra Nevadasta Granadan maakunnassa. Tässä ehdotetut kuusi vuoristoa ovat helpoimmin kiivettäviä edellyttäen, että sää on hyvä, olet hyvässä fyysisessä kunnossa ja seuraat oikeaa reittiä.

1. Mulhacen (3 482 metriä). Sierra Nevada (Grenada). Iberian niemimaalla et voi kiivetä korkeammalle. Mulhacen on Manner-Espanjan korkein vuori Alppien ja Kaukasuksen ulkopuolella, jos katsomme El Teidea osaksi Afrikan mannerta.

2. Garmo Negro (3051 metriä). Tena Valley (Huesca). Aragonian kielellä garmo tarkoittaa nokkaa tai nuijaa. Jos lisäämme adjektiivin musta, niin tulee nimeksi musta nuija. Kuitenkin vuori on kuin hyväntahtoinen jättiläinen ja sinne pääsee kiipeämään niin kauan kuin siellä on lumetonta.

3. Monte Perdido (3 348 metriä). Ordesan kansallispuisto (Huesca). Monte Perdido on Pyreneiden kolmanneksi korkein vuori, joka on osa Ordesa y Monte Perdidon kansallispuistoa. Puisto on Espanjan ja Ranskan keskenään jakama Unescon maailmanperintökohde.

Suosittelen tutustumista espacionaturales.navarra.es, jossa esitellään kaikki Navarran luonnonsuojelualueet.

      

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *