|

Kuljetuskontit asunnoiksi

Espanjassa asunnon myyminen kestää keskimäärin 93 päivää, kun taas asuntojen vuokraaminen vie 59 päivää. Alicantessa on asuntojen myynti kasvanut 5% edellisen vuoden vastaavaan kuukauteen verrattuna, mikä on poikkeavaa kansallisella tasolla kirjatun 6,4 prosentin laskun kanssa. Näin ollen vaikka tammikuussa edellisen vuoden myynti säilyi edelleen 19 prosentin vuosikasvulla, niin se hidastui maaliskuussa 5,4 prosenttiin ja palautui huhtikuussa 9 prosenttiin ja nykyään jälleen 5 prosenttiin. Pienoista vuoristorataa.

Espanjassa noin 25% väestöstä asuu vuokralla. Huhtikuussa Espanjan vuokra-asuntojen keskihinta oli 11,5 euroa per neliö, joten se on noussut 8,9 % verrattuna vuoden 2022 vastaavaan kuukauteen. Maaliskuuhun verrattuna nousu oli 1,7 % Idealistan julkaiseman uusimman hintaraportin mukaan. Barcelonassa oli huhtikuussa kalleimmat vuokrat 18,6 euron neliöhinnalla. Madrid (16,4 euroa neliömetriltä) ja San Sebastián (15,9 euroa neliömetriltä).

Käyttämättömät kuljetuskontit asunnoiksi

Tyhjien konttoreiden ja tehdasrakennusten muuttaminen asunnoiksi on kovassa vauhdissa maailmalla. Idea ei ole uusi, sillä aiheesta on kirjoiteltu myös Suomessa, jossa kontit on haluttu muokata toimistokäyttöön. Kahdeksan vuotta sitten Amsterdamissa sijaitsi maailman suurin laivakonttialue, Keetwonen. Yhdysvallat on yksi edelläkävijöistä talojen rakentamisessa tällä alalla, erityisesti kaupunkialueilla, joilla on kiireellinen tarve kohtuuhintaisille asunnoille. Myös muun muassa Australia ja Iso-Britannia ovat kiinnostuneet tästä uudesta tavasta rakentaa asuntoja. Asuntoja tehdään käyttämällä tavallisia kuljetuskontteja ja teräselementtejä, mikä on perinteistä halvempi tapa rakentaa, paljon nopeampi ja vuosia eri maissa testattu. Kuljetuskontit ovat esimerkkinä maailmanlaajuisen trendin kanssa lisätä kierrätysmateriaalien käyttöä ja edistää kiertotaloutta.

Trendi on saavuttanut Espanjan

Trendi on saavuttanut Espanjan, vaikka konttitalojen rakentaminen on toistaiseksi alkuvaiheessa. Siihenkin suhtaudutaan hieman epäluuloisesti. “Kysyntä on kasvanut eksponentiaalisesti koronaviruksen jälkeen”, sanoo Juan Pedro Fuentes, konttien muuntamiseen erikoistuneen J&J Containersin johtaja Esteponassa (Málaga), joka rakentaa useita projekteja kyseisessä maakunnassa. Edullista taloa etsivien henkilöiden lisäksi Espanjassa tätä rakentamistapaa on käytetty ratkaisuna taloudellisesti heikossa asemassa oleville perheille.

Merikontit ovat kuin valtavia legoja, joita voi pinota vierekkäin tai päällekkäin. Koska teräskonteissa on erityisvahva ja itsekantava runko, niistä voi rakentaa mitä mielikuvituksellisempia koteja. Talo on edullinen asua, sillä se hyödyntää tehokkaasti aurinkosähköä ja luonnollista ilmanvaihtoa.Tällainen sopii hyvin väliaikaiseen rakentamiseen, mutta ei olisi sellaisenaan toimiva esimerkiksi Suomen ilmastossa.

Talon lopullinen hinta vaihtelee käytetyistä materiaaleista riippuen, mutta se on noin 1 350 euroa neliömetriltä. Talot toimitetaan valmiina kalustettavaksi kylpyhuoneineen. Toinen etu on valmistusaika, joka on kolmesta viiteen kuukautta. Yritykset ostavat suurilta varustamoilta kontit, jotka eivät enää sovellu meriliikenteeseen, mutta joiden rakenne on hyvässä kunnossa. Kontit saavat uuden elämän ja käyttötarkoituksen, jotka todellakin tulevat tarpeeseen. Ne on valmistettu corten-teräksestä, joka kestää korroosiota ja hapettumista. Koteihin valitaan yleensä kylmäkontit, koska niissä on polyuretaanipaneelien ansiosta lämpöeristys, mikä auttaa pitämään sisällä hallitun lämpötilan. Näiden äärimmäisiä lämpötiloja kestämään valmistettujen käytettyjen lohkojen hinta on 1 900 euroa, ja jos ne ovat jääkaappeja, ne nousevat 3 500 euroon. On yksittäisiä tee-se-itse-ihmisiä, jotka ostavat nämä kontit suoraan tehdäkseen työn itse, mutta ole kuitenkin varovainen, koska yritykset varoittavat huijausten lisääntymisestä Internetin kautta tapahtuvassa ostossa ja myynnissä.

Asumiskelpoinen kontti tarvitsee asiantuntijan

Viihtyisän kodin salaisuus on niiden eristämisessä, joten on tärkeää etsiä kokenut ammattilainen, joka estää talon muuttumisen kesällä uuniksi ja talvella jääkaapiksi. Espanjassa 6 metriä pitkät kontit ovat kooltaan 15 neliömetriä ja 12 metriä pitkät 30 neliömetriä. Leveys on 2,44 metriä ja niiden erityinen korkeus on 2,90 metriä, jotta ne ovat eristettyinä säädösten mukaisia. Suunnittelu ei kuitenkaan rajoitu näihin kahteen kokoon, sillä moduulit voidaan yhdistää, erottaa tai pinota, jolloin syntyy alkuperäisiä malleja.

Uusiutuva energia

On tavallista, että tämäntyyppisten rakennusten omistajat valitsevat uusiutuvan energian, kuten aurinkopaneelien tai tuuliturbiinien, käytön. Usein asennetaan myös sadeveden ja jätevedenkäsittelylaitteiden keräys- ja suodatusjärjestelmiä. On tärkeää, että näiden talojen on noudatettava teknistä rakennusmääräystä ja kunkin autonomisen alueen ja kaupungintalon voimassa olevia määräyksiä. Ilmastointi asennetaan kaikkiin koteihin ja yleisimmät lämmitysjärjestelmät ovat sähkö, ilmalämpö, ​​kaasu ja biomassa. “Uskaltaisin väittää, ettei siinä ole mitään kadehdittavaa perinteiselle kodille, kunhan valmistus tehdään oikein”, Fuentes sanoo. Säiliö voidaan peittää ulkopuolelta millä tahansa materiaalilla: puulla, tiilijäljitelmällä. Päinvastoin käyttämällä mielikuvitusta ja luovuutta, konteista saa tehtyä todella tyyllikkäitä ja moderneja asuntoja.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *