Omistajat koiranomistuskoulutukseen

Espanjassa hyväksytty uusi eläinsuojelulaki antaa paljon puhuttavaa. Sen pidemmälle menemättä sosiaalisissa verkostoissa nousi muutama päivä sitten kohu, kun paljastui, että kansalaisten täytyy käydä koirakurssilla. Ja tässä uudessa eläinlaissa säädetään, että jokaisen koiran omistavan on todistettava suorittaneensa koiranomistuskoulutuksen . 

Tämän koiranpitokurssin sisältö ja ominaisuudet ovat vielä tuntemattomia, mutta on selvää, että sen päätavoitteena on taata, että eläinten omistaja on pätevä huolehtimaan koirasta. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa uutuus, jonka laki sisältää, on monia muitakin.

Eläinten pahoinpitely tai fyysinen pahoinpitely sekä laiminlyönnin kohtelu tai muu käytäntö, joka voi aiheuttaa niille kärsimystä, fyysistä tai henkistä vahinkoa tai kuoleman, on kiellettyä .

Eläinten jättäminen suljettuihin tai avoimiin tiloihin on ehdottomasti kielletty. Koiran jättäminen ilman valvontaa esim. liikkeen ulkopuolelle voi johtaa 500-10 000 euron sakkoon.

Uusi laki kieltää kaikenlaiset silpomisen tai kehon muutokset, kuten ne, jotka yleensä tehdään tietyille roduille esteettisistä syistä; Poikkeuksia ovat ne, jotka ovat tarpeen terapeuttisista syistä heidän terveyden turvaamiseksi tai lisääntymiskyvyn rajoittamiseksi tai mitätöimiseksi ilman, että mikään toiminnallinen tai esteettinen syy voi toimia perusteena.

Eläinten käyttäminen tappeluissa tai niiden harjoittelussa tämän tai muun vastaavan käytännön kehittämisessä sekä aggression yllyttäminen muita eläimiä tai ihmisiä kohtaan on kielletty .

Laki kieltää eläinten käytön julkisissa esityksissä tai niille ahdistusta, kipua tai kärsimystä aiheuttavassa taiteellisessa, matkailu- tai mainostoiminnassa ja joka tapauksessa mekaanisissa nähtävyyksissä tai messukaruselleissa sekä luonnonvaraisiin lajeihin kuuluvien eläinten käytön sirkusesityksissä. Eläinten käyttö on kiellettyä seiminäyttelyissä, paraateissa tai kulkueissa, joissa eläintä pidetään lajinsa ominaisuuksien mukaan luonnottomalla tavalla tai liikkumattomina tapahtuman ajaksi.

Eläimille vahinkoa ja kärsimystä aiheuttavien piikien, hihnan, kaulapannojen ja muiden vastaavien riippuvien tai sähkölaitteiden käyttö on kiellettyä rajoittamatta laissa säädettyjä poikkeuksia.

Uusi laki kieltää pysyvän eläinten pitämisen terasseilla, parvekkeilla, katoilla, varastotiloissa, kellareissa, patioilla ja vastaavissa tai ajoneuvoissa.

Lemmikkieläinten jättäminen ilman valvontaa kolmena peräkkäisenä päivänä on ehdottomasti kiellettyä, ja koirien osalta tämä aika ei saa ylittää kahtakymmentäneljä tuntia peräkkäin.

Lemmikkieläinten kaupallistaminen myymälöissä sekä niiden esittäminen ja esittäminen yleisölle kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty . Lisäksi eläinten luovutus vastikkeellisesti tai maksutta voi tapahtua vain joko suoraan jalostuksesta vastaavalta henkilöltä tai eläinsuojeluviranomaiselta ilman välittäjiä, toimivatpa ne vastikkeellisesti tai maksutta. Eläinten siirron henkilöiden välillä on joka tapauksessa oltava maksutonta, ja sen tulee näkyä sopimuksessa.Tuntemattomien eläinten kaupallistaminen, luovuttaminen tai adoptointia varten toimittaminen on voimassa olevien määräysten mukaan kiellettyä.

Suoraat otteet Informacionin julkaisusta koskien uutta eläinlakia.

:

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *