Puhallus

Espanjassa kannattaa varastaa ja tehdä asioita mieluummin väärin kuin oikein, ja maksaa sakkoja mieluummin kuin noudattaa lakia, voisin todeta kyynisesti. Ulkomaalainen ostaja, etenkin suomalainen kantaa huolta naapurin kannasta asiaan ja mahdollisista valituksista. Vastauksena välittäjä yleensä kertoo, että rakenna ensin, naapuri tekee valituksen, maksat muutaman satasen sakkoja ja asia sillä selvä. Jos olet tunnollinen ja ensin haet lupaa, niin naapuri voi vastustaa sitä ja tämän jälkeen saat unohtaa muutostyöt. Usein hymyillyttää, kun halutaan kerskailla asiakkaalle, että näillä uusilla kiinteistöillä on 10 vuoden takuu. Käytännössä ei ole. Eikä olisi mitenkään poikkeuksellista, että rakennuttaja tekee säännöllisin väliajoin konkurssin ja jatkaa uudella nimellä. Konkurssipesästä on turha hakea korvauksia. Tätä tekevät niin espanjalaiset kuin suomalaisetkin rakennuttajat. Toinen mainoskikka, jolla yritetään saada ostajan luottamus on vakuuttaa, että myyjä antaa koko elämän ajan kestävän palvelun, free lifetime aftersales service. Tämä tarkoittaa, että niin kauan kun asut asunnossasi, niin myyjä tarjoaa apua. Totuus on, että auttavat muutaman kuukauden ajan kauppojen tekemisestä, mutta kaikki palvelu ei ole ilmaista. Myöskään myyjän yhteistyökumppanit eivät ole kilpailutettuja, joten muualta on saatavissa samat palvelut edullisemmin. Henkilö, joka hoitaa aftersales-palvelut saattaa haluta ottaa oman siivun itselleen, kuten kerran tapahtui omalla kohdallani. Ihmettelin palveluhintoja mm.muutto-ja siivousfirmojen osalta. Otin selvää yleisestä hintatasosta ja totuus paljastui. Jatkossa hankin avun muualta.

Kansallisurheilu

Yksi Espanjan vanhimmista huijauksista on asuntohuijaus ja sitä tapahtuu edelleen. Huijaaminen on maassa kansallisurheilua. En ole koskaan ymmärtänyt, kuinka ihmiset voivat antaa niin iloisesti niin paljon rahaa ilman minkäänlaista takuuta. Kuinka rakennuttajat voivat edelleen huijata ostajia alkeellisen huijauksen avulla vielä vuonna 2024? Espanjassa aikoinaan tuli televisiosta suosittu sarja, joka käsitteli asuntohuijauksia, jotka oli hyvin yleisiä 60-70-luvuilla Espanjassa. Suomessakin pitäisi olla nähtävissä jotain vastaavia ohjelmia, jotta suomalaiset olisivat mahdollisimman viisaita, kun aloittavat asunnon etsimisen Espanjasta. Muistaakseni vastaavanlainen ohjelma tuli joskus vuosia sitten ja se kertoi englantilaisten asuntokaupoista Espanjassa. Erityisesti muistan jakson, jossa englantilainen pariskunta oli ostanut maata ja rakennuttanut hienon talon. He eivät olleet tietoisia, että ei-kaavoitetuilla alueilla maat voidaan pakkolunastaa ja rakentaa esimerkiksi tie kulkemaan tontin halki. He olivat surun murtamia, koska menettivät valtavan summan rahaa, eikä kukaan korvannut heille mitään. Muuttivat asunovaunuun asumaan, koska menettivät koko omaisuutensa. On siis tärkeätä varmistaa, että tontti tai talo on kaavoitetulla alueella, varsinkin, jos kaipaat luonnon rauhaan.

Rakennusfirma X

Rakennusfirma onnistui tekemään valtavan puhalluksen. Rakennuttajalla väitetään olevan jopa 18 rakennusprojektia käynnissä Ganadassa, Almeriassa ja Murciassa. Kaikista myytävistä kohteista on vain yksi projekti käynnistynyt, mutta sekin keskeytetty. Suurimmassa osassa rakennusprojekteja rakennuslupaa ei ole edes hankittu tai tonttia ostettu. Eräs yksittäinen huijaus paljastui, kun espanjalainen mies selvitti tontin omistusta ja kävi ilmi, että tontti on edelleen myynnissä. Rakennusfirma ei edes ollut ostanut tonttia, joten vastaajat eivät voi väittää, että rahat on sijoitettu niihin. Oikeudenkäynti tulee kestämään vuosia, veikkaisin ainakin 10 vuotta, ja syylliset istuvat muutaman vuoden ja lähtevät sen jälkeen törsäämään miljoonat, jotka ovat todennäköisesti jossain maailmalla odottamassa. Ja tämä on vasta alkua, koska yritys on huijannut useita ihmisiä rakennusprojekteiden yhteydessä. Tällä hetkellä summa on noin 25 miljoonaa, mutta tulee varmasti kasvamaan sitä mukaan kun huijatut ostajat tekevät rikosilmoituksen.

25 miljoonan puhallus

Rakennusfirman asunnoista kiinnostuneet antoivat noin 10% asunnon lopullisesta hinnasta, 10 000-30 000€. Kaikki asunnot olivat rannikkokaupunkeihin ja meren lähelle suunniteltuja, joten ne olivat erittäin houkuttelevia, mutta kohtuuhintaisia. Niiden kansalaisten joukossa, joita huijattiin, on monia ulkomaalaisia, jotka etsivät loma-asuntoa Andalusian rannikolta. Uhrien joukossa on espanjalaisia, hollantilaisia, belgialaisia, saksalaisia, ruotsalaisia ​​ja ranskalaisia. Huijatut ostajat aikovat vaatia pankkeja ottamaan vastuun epäonnistuneista toiminnoista.

Vakuutus takuumaksujen varmistamiseksi

Sinun on vaadittava, että rakennuttajalla on vakuutus takuumaksujen varmistamiseksi. Vakuutuksen voimassaolo kannattaa tarkistaa vakuutusyhtiöstä. Kaupunginvaltuustot voisivat tehdä osansa estääkseen osittain tämän tyyppiset huijaukset siten, että tulevasta asuntorakentamisesta kertovien julisteiden ilmaantuessa ensin tarkistettaisiin, onko näillä julisteilla kunnallinen lupa ja toiseksi, ettei lupaa myönnettäisi ilman vakuutusta.

https://amzn.to/4a8Hv3A

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *