Punta Prima

Torreviejan kaupunginvaltuusto on hyväksynyt asetuksella luvan myöntämisen 220 kodin asuinkompleksin rakentamiseksi kunnan rannikon eteläpäähän Punta Primassa. Hanke sisältää velvoitteen kehittää 23 000 neliömetriä viheraluetta. Rakentaminen on tarkoitus aloittaa syksyllä, ja hintataso 280 000 ja 390 000 euron välillä. Kerrostalot rakennetaan tontille, joka sijaitsee Avenida de las Olasin ja Mar Curizada-ja Mar Gruesa-katujen välissä. Rannikkoalueelle on asetettu standardi, jonka mukaa alueelle saa rakentaa enintää seitsemän kerroksisia taloja, mutta nyt tämä standardi ylittyy.

Alue on itselleni tuttu lenkkeilymaastona. Nykyiset kerrostalot ovat upealla sijainnilla, todellakin aivan meren rannalla. Niiden takana on joutomaata, johon olen jo odottanutkin jotain tapahtuvaksi. Mielestäni uusien kerrostalojen sijainti on hyvä. Rannalla on hyvä ravintola ja penkkejä, joilla istua. Kalastajia näkyy sekä rannalla että merellä. Mukava kävelyreitti alkaa Torreviajasta Punta Priman kautta edelleen Zeniaan ja Cape Roigiin. Kävelyreitin varrella hiekkarantoja, myös koirille sallittujakin löytyy. On mahtavaa katsoa kuinka koirat juoksevat täysillä kallioiden rajaamalla hiekkarannalla ja nauttivat vapaudesta. Reitillä voit kävellä hiekalla, korkeilla jyrkänteillä tai viehättävällä kallion rinnettä myötäilevällä kävelytiellä, joka rajattu köysiaidalla meren puolelta. Reitti päättyy venesatamaan, jossa useita pieniä ravintoloita ja toinen toistaan upeampia veneitä.

Punta Prima

Punta Prima sijaitsee 50 minuuttia Alicantesta etelään Välimeren rannikolla ja noin 30 minuutin ajomatkan päässä Murcian San Javierista, 5 km Torreviejasta.

Punta Priman hiekkarannat ovat yksi parhaista Espanjassa. Rannoille on myönnetty sininen lippu niiden puhtauden ansiosta. Ranta-alue on suosittu myös lapsiperheiden keskuudessa, mutta halutessasi löydät paljon hiljaisia poukamia, jos kaipaat yksityisyyttä. Palvelut ja ravintolat lähellä. Turkulaisittain sekä täl puol tietä että toisel puol on ravintoloita ja ruokakauppoja, pankkipalvelut, kampaamo-parturit, apteekki ja meidän vakituinen eläinlääkärikeskus. Golfin harrastajille on tarjolla: Las Ramblas Golf Club(vaativa kenttä), Villamartin Golf Club(kehuttu), La Marquesa Golf Club(maasto tasainen, joten helppo liikkua)ja The Golf Club Of La Manga(30 min automatkan päässä).

Kiinteistövero vs yhtiövastike

Kokemuksestani väitän, että monelle 300 000 euroa on kipuraja, jonka yli harva haluaa mennä. Kerrostaloasunnot ovat haluttuja, sillä hintataso kohtuullinen ja vähemmän kuluja, jolla tarkoitan, että inflaatio ja korkotaso ei vaikuta oleellisesti. Suomessa on tilanne erilainen. Espanjassa maksat kiinteistöveroa, jonka määrään ei vaikuta taloustilanne, koska se on tietty vakio määrä, jonka verottaja on laskenut. Suomessa on vastaavasti on yhtiövastike, johon vaikuttaa taloustilanne. Yhtiövastike kertoo paljon taloyhtiön toiminnasta ja kunnosta. On tärkeätä, että jokainen selvittää taloyhtiön tilanteen, sillä vastikkeiden määrä vaikuttaa mm. asuntosijoittajan tuottoon. Vastikkeita on erilaisia; yhtiövastike(sis.hoito-ja pääomavastikkeet), hoitovastike (kaikki kiinteistön hoito-ja ylläpitokulut), pääomavastike(rahoitusvastike, jossa osakkaat maksavat lainaa, jolla rahoitettu mm.kiinteistön korjaukseen otettu laina) ja erillisvastikkeet(laajakaistavastike tai hissivastike). Kun kaikki kallistuu, niin näkyy vastikkeessa. Mitä, jos kerrostalossa on esim.yrityksien omistamia huoneistoja ja yritys menee konkurssiin tai omistaja ei pysty maksamaan yhtiövastiketta? Nämä tiedot omistajista on hyvä selvittää, varsinkin kun nykyään on menossa konkurssiaalto. Varsinkin pienelle asuntoyhtiölle vaikutus on suuri, jos yksi tai useampi omistaja ei maksa yhtiövastiketta. Nämä ongelmat ovat siis Suomessa, ei Espanjassa.

Kerron eräästä mielenkiintoisesta myyntikohteesta, johon itse en ole törmännyt aikaisemmin. Olimme mieheni kanssa kiinnostuneet ostamaan ns.kesäasunnon läheltä merta. Paikkakunnalla oli erittäin mielenkiintoinen kohde myytävänä. Kohde oli meren rannalla, oma ranta ja muutama huvila. Erittäin viehättävä ja lähellä Ruissaloa. Kun otimme enemmän selvää kohteesta, niin kävi ilmi, että kohde oli myytävänä, mutta omistussuhde oli rajallinen ajallisesti. Tämä tarkoittaa, että jos olisimme ostaneet kohteen ja pitäneet siitä huolta, niin noin parinkymmenen vuoden päästä kohteen omistus olisi päättynyt ja entiselle omistajalle olisi palautunut jälleen omistusoikeus. Mielenkiintoinen tapa tavallaan myydä, siis vain rajalliseksi ajaksi. Mietimme huumorilla, kuinka paljon mahdollisesti meillä olisi elinaikaa jäljellä. Kuinka kauan mökillä olisi meille tarvetta? Jälkikasvumme ei voisi nauttia paikasta meidän jälkeemme, emmekä tietenkään voisi koskaan sitä myydä. Mieheni laski kuinka paljon siis maksamme vuokraa paikasta, jos ostaisimme sen ja todettiin, että liian kallis vuokra. Kohde oli myytävänä vuokrattavaksi ostajille.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *